• Načítám...
>

Skandinávský dům pořádá řadu akcí

  • 19. ledna 2018,
  • 21:16,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

V pražských Dejvicích můžete navštívit Skandinávský dům. Ten prezentuje kulturu zemí evropského severu, pořádá literární akce, filmová promítání nebo odborné přednášky. Přímo ve Skandinávském domě můžete zamířit do místní knihovny.

Reklama

6000 svazků severských autorů, které často v žádné jiné knihovně nenajdete. To je knihovna Skandinávského domu v Dejvicích.

"Skandinávský dům je severské kulturní centrum, které pořádá severské akce v Praze a Brně a provozuje také knihovnu severských literatur, která je unikátní tím, že to je jediná veřejná knihovna, kde si návštěvníci mohou půjčit jak knížky v severských jazycích, tak i spoustu překladů do češtiny," řekl Michal Švec, předseda Skandinávského domu.

Skandinávský dům pořádá i řadu kulturních akcí, přednášek nebo promítání.

"Takovým tradičně úspěšným projektem jsou severské filmové čtvrtky, kde můžete každý první čtvrtek v měsíci shlédnout v kině Evald nějaký ze severských filmů, který ale není dostupný v běžné distribuci," řekla Anežka Chrudinová.

"Na začátku února je to hned několik zajímavých akcí. V sobotu 3. února to bude cestovatelský podvečer - naše tradiční akce, která představuje severské země z pohledu cestovatelů. Vystoupí tam geograf Jiří Lehejček, který vezme návštěvníky na výpravu do Grónska a Špicberky. Na 6. února bych rád pozval všechny nadšence do cestování a polárních výprav na loď Avoid, kde budeme mít unikátní čtení z Nansenových deníků," řekl Michal Švec.

Únor se ale ponese především ve znamení Dánska. Od 7. do 21. se totiž koná Týden dánské literatury.

"Přijedou dva zajímaví hosté - Peter Høeg, který je asi nejslavnějším dánským autorem současnosti a básník Knud Steffen Nielsen. Budeme promítat filmové adaptace v kině Evald, bude gastronomicko - literární akce Eat&Read Danish a další zajímavé aktivity," řekl Michal Švec.

Více informací o všech akcích najdete na webových stránkách www.skandinavskydum.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu