• Načítám...
>

Lesoparkem u Letňan by mohla vést silnice

  • 22. ledna 2018,
  • 14:04,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Letňanským lesoparkem by mohla vést silnice. Navrhuje to vedení radnice Prahy 18. S tím ale zásadně nesouhlasí okolní městské části i někteří místní. Podle nich zeleň ztratí svůj půvab. O budoucnosti parku by měl rozhodnout výbor pro územní rozvoj hlavního města. Ten všechny zúčastněné starosty vyzval ke společnému jednání.

Reklama

Tak vypadalo jednání výboru pro územní rozvoj na pražském Magistrátu. Starosta Kbel Pavel Žďárský na něm vyzval své kolegy z radnice, aby povstali a dali tak najevo svůj nesouhlas s tím, že by měla lesoparkem v blízkosti jejich MČ vést silnice.

"Pro místní by to znamenalo katastrofu. Ti lidé se tam sjíždí z půlky Prahy, nechávají auta u nás v Letňanech, je to nejdelší inlinová trasa v Praze, jsou tam asfaltové chodníky. Neumíte si představit, kolik se do té obrovské plochy rozloží lidí," řekl Pavel Žďárský, starosta MČ Praha 19.

S návrhem na vybudování komunikace uprostřed lesoparku přišel starosta Letňan Ivan Kabický. Silnice by podle něj měla v budoucnu propojit severní část města s Pražským okruhem.

"Říkáme, že naše řešení - ten navržený podnět č. 66 - je nejcitlivější k vyvedení dopravy směrem do Prahy," řekl Ivan Kabický, starosta MČ Praha 18.

Lesopark mezi Letňany a Kbely je se svými třiceti hektary největší rekreační plochou na severu Prahy. Jeho vybudování stálo 23 milionů korun. Plánovaná silnice by měla vzniknout přibližně v těchto místech.

anketa

A plánovanou silnici uprostřed lesoparku kritizují i starostové okolních městských částí. Stěžují si i na špatnou komunikaci se starostou Letňan Ivanem Kabickým.

"On o tomto návrhu s námi nejednal. Podnět č. 66 je solitérní návrh Prahy 18," řekl Alexander Lochman, starosta MČ Praha - Čakovice.

Zda lesopark protne silnice zatím není jasné. Magistrátní výbor pro územní rozvoj totiž uložil všem starostům městských částí, které s lesoparkem sousedí, aby se sešli ke společnému jednání. To se uskuteční v sídle IPR. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu