• Načítám...
>

Odborníci v oboru onkologie se setkali v Praze

  • 26. ledna 2018,
  • 13:55,
  • PRAHA,
  • Jana Schillerová

V rámci pražského mezioborového onkologického kolokvia PragueONCO se tradičně již devátým rokem v Clarion Congress Hotelu Prague setkali přední čeští a zahraniční odborníci. Třídenní kongres pod záštitou Evropské onkologické společnosti se snaží představit a zejména sladit názory a pohledy v onkologii.

Reklama

Unikátní léčba pro unikátního pacienta. To bylo motto letošního ročníku PragueONCO. V České republice patří tato konference k jedněm z největších a nejvýznamnějších odborných vzdělávacích akcí, které se zabývají problematikou onkologických onemocnění.

"Současný trend onkologie je precizní medicína, to znamená unikátní léčba pro každého nemocného, protože každý nemocný je vzácný, cílem je tedy tento trend potvrdit," řekl Luboš Petruželka, přednosta Onkologické kliniky 1. LF UK, VFN a ÚVN.

Pacientů se zhoubnými nádory v posledních letech stále přibývá. Onkologie se proto v České republice stává klíčovou medicínskou disciplínou. PragueONCO se snaží klást důraz na chápání a řešení problematiky onkologických onemocnění a pacientům přinést to nejlepší, co dnešní moderní medicína nabízí.

"Tím, že víme mnoho o tom, jak mezi sebou buňky komunikují, jak nádorové buňky vnitřně upravují své informační mechanismy, tak víme o tom, čím se liší od buněk normálních a to nám otevírá šanci na to nalézat nové a nové cíle specifické léčby," řekl Aleksi Šedo, děkan 1. LF UK.

Tématem pro letošní již devátý ročník kolokvia se stala onkogynekologie, karcinom plic, prsu nebo třeba hematoonkologie.

"Na těch tématech se prolínají odborníci ze všech oborů, počínaje molekulárními biology, chirurgy, onkology, radioterapeuty + specialisty na paliativní medicínu," řekl Luboš Petruželka.

"Také záleží na péči nejen typicky medicínské, ale také ošetřovatelské," řekl Aleksi Šedo.

Důležitost PragueONCO si uvědomuje i pražský Magistrát, který akci podpořil.

"Kongres měl více jak 800 účastníků, takže to samo o sobě říká, jak byl velmi prestižní. My jsme rádi, že jsme tomu jako Praha dali záštitu," řekl Radek Lacko, radní hl. m. Prahy.

Odborný program PragueONCO se také věnoval nelékařským zdravotnickým pracovníkům a pacientům. V průběhu tří dnů se konala odborná fóra a setkání u kulatého stolu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu