• Načítám...
>

TSK předala Libeňský most dodavateli oprav

  • 29. ledna 2018,
  • 19:04,
  • PRAHA,
  • Milan Řepka

Technická správa komunikací v neveřejném výběrovém řízení vybrala dodavatele opravy poškozeného nosníkového pole Libeňského mostu. Cílem opravy je, aby se na most mohla alespoň částečně vrátit městská hromadná doprava.

Reklama

TSK hlavního města Prahy vybrala ve veřejném výběrovém řízení jako dodavatele provizorní opravy části Libeňského mostu Stavby mostů Praha a to především z důvodu kritického technického stavu mostu.

"Společnost SMP CZ byla vybrána na základě výběrového poptávkového řízení. Celkem bylo poptáno 5 společností, z toho 4 podaly nabídky. Společnost SMP CZ byla nejlevnější, jejich cena je 11 595 000 korun a doba realizace 28 dní," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

"Bylo to připravené tak, aby byl tento termín zvládnutý. Samozřejmě se v tuto chvíli dopracovává projekt toho provizorního podepření. Jako každý jiný projekt se musí schválit, ale jsme přesvědčení o tom, že těch 28 dní je reálných," řekl Pavel Kameník, tiskový mluvčí SMP.

Co bude muset dodavatel provizorní opravy SMP, který má zkušenosti například i s rekonstrukcí Karlova mostu, vybudovat, jsou ocelové podpěry na téměř 20 místech tak, aby stávající nosné konstrukce mostu při zatížení ulevily. Tyto práce by pak měl dodavatel podle podepsané smlouvy stihnout ještě do konce února letošního roku.

"Začínáme dělat přípravné práce pro založení přídavné konstrukce, která podepře Libeňský most. Je to rozděleno na 5 částí, na holešovické straně i na libeňské," řekl Josef Fiala, vedoucí střediska skruží SMP.

Stavby mostů Praha by měly podle TSK garantovat, že na most se po provedené provizorní opravě vrátí městská doprava, i když pouze tramvajová nebo autobusová a pouze střídavě v jednom směru. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu