• Načítám...
>

ZŠ Jitřní pořádala tradiční závod ve skoku vysokém

  • 20. února 2018,
  • 17:01,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Základní škola Jitřní se sportovním zaměřením pořádala už tradiční soutěž pro děti ve skoku do výšky. O školní trofeje závodily v devíti kategoriích jak nejmladší žáci prvního stupně, tak i zkušenější sportovci z řad fotbalistů, hokejistů nebo atletů z vyšších tříd základní školy.

Reklama

Vyvrcholením sportovní činnosti na Základní škole Jitřní je tradiční soutěž ve skoku vysokém. Jedenadvacátého ročníku této sportovní akce se zúčastnilo více než 200 závodníků z 9 škol Prahy 4.

"Je to opravdu nádherný závod v 10 kategoriích skoku do výšky. Žáci mají možnost volby jakéhokoliv druhu skoku a soutěžíme asi s 200 žáky, kteří v těchto kategoriích dosahují i výjimečných výsledků," řekla Václava Mašková - ředitelka ZŠ Jitřní.

"Skákalo se mi dobře a skončila jsem první. Skočila jsem 95 centimetrů. Mohla jsem skočit více, ale nepovedlo se mi to," řekla Kateřina Brabcová - vítězka nejmladší kategorie.

"Každý má svoje pro a proti. Někomu jde rychleji sladit běh a odraz, někomu pomaleji. Snažíme se každému pomoci, aby to zvládl, aby zdolal základní výšku," řekl Jaroslav Teplan - učitel tělesné výchovy ZŠ Jitřní.

anketa

"Měsíc dopředu jsme měli různá odrazová cvičení, zkoušeli jsme si techniku skoků. Máme spoustu sportovců, kteří se i zaměřují přímo na skok vysoký a tam je to individuální. Od prvních ročníků je to především o koordinaci, kdy je potřeba sladit běh, odraz a manipulaci s tělem," řekl Jaroslav Teplan.

Na akci Laťka Jitřní se ale nepodíleli pouze učitelé a závodnici, ale zúčastnily se i výtvarné kroužky, které svými díly dotvořily žákovskou sportovní atmosféru. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu