• Načítám...
>

Prostor před Libeňským nádražím na jaře rozkvete

  • 28. února 2018,
  • 16:48,
  • PRAHA,
  • Jana Schillerová

Pokud se budete na jaře procházet před Libeňským nádražím, můžete se těšit na příjemnou změnu. Magistrát ve spolupráci s Lesy hl. města a TSK připravili pro cestující i místní obyvatele v okolí dvě řady zeleně. Původní Lípy nahradí čínská pavlovnie, která je typická výraznými modrofialovými květy.

Reklama

Libeňské nádraží na jaře rozkvete. Tedy přesněji veřejný prostor, který je jakýmsi předpolím železniční stanice. Celkem 15 nových stromů a další okrasné traviny včetně cibulovin a trvalek zvelebí dosud nevzhledné prostředí před budovou nádraží.

"My jsme chtěli, aby se tento prostor trošku oživil a aby byl radostný, když sem někdo přijede," řekla Martina Forejtová, autorizovaná krajinářská architektka.

"Revitalizace bude širšího řádu, ale zejména půjde o výsadbu nových rostlin a stromů," řekl Vít Hofman, tiskový mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy.

"Jsou to pavlovnie, což je strom, který je velmi výrazný svým květem a pod ním jsou navržené květinové záhony," řekla Martina Forejtová.

Součástí obnovy bude i rekonstrukce záhonů u parkoviště. Výsadba bude kompozičně sjednocena a prostor oživí v různých ročních obdobích.

"Na jaře vykvetou cibuloviny, potom kvetou trvalky, které kvetou během celého léta až do podzimu a na podzim se uplatní okrasné traviny, které zůstávají v suchém stavu i během celé zimy, takže ten záhon je celý rok okrasný a na jaře se znovu ten cyklus opakuje.

"Přípravné práce se již uskutečňují, samotná proměna začne na jaře tohoto roku s tím, že dokončena by měla být do června," řekl Vít Hofman.

Už brzy se budete moci při procházce kochat ocúny nebo šaterem plnokvětým, zvaným také nevěstin závoj. Stromová místa pak ohradí jednoduché kovové oplůtky, které budou rostliny chránit před pošlapáním. Celá revitalizace včetně povýsadbové péče vyjde hlavní město na bezmála 1 milion 700 korun. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu