• Načítám...
>

Ocenění Zlatý erb získaly čtyři městské části

  • 14. března 2018,
  • 15:34,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Oblíbená soutěž o nejlepší webové stránky a elektronické služby zná své vítěze. V rezidenci primátorky hl. m. Prahy proběhlo slavnostní vyhlášení krajského kola v soutěži Zlatý erb a Junior erb. Nápad uspořádat tuto soutěž vznikl už před 20 lety. Od té doby počet soutěžících a kvalita projektů neustále roste.

Reklama

Praha vyhlásila vítěze krajského kola soutěže Zlatý erb. Soutěžící byli ve třech kategoriích oceněni za nejlepší webové stránky a elektronické služby MČ a obcí.

"Tento ročník byl opravdu hodně výjimečný, protože po strašně dlouhé době se podařilo přesvědčit všech 14 krajů včetně Prahy, aby vyhlásily krajská kola," řekl Tomáš Holenda, ředitel soutěže Zlatý erb.

Soutěž Zlatý erb vyhlašuje spolek Český zavináč. Při hodnocení jednotlivých webových stránek je kladen hlavní důraz především na obsah a aktuálnost webu nebo také na jeho užitečnost pro návštěvníky stránek. Mezi nejúspěšnější patří MČ Praha 8, která vyhrála už počtvrté za sebou.

"My se je snažíme dělat přehledné, aby byly uživatelsky příjemné, přínosné a dobře se tam hledalo. To si myslím, že je to hlavní kritérium, protože jsme vyhráli," řekla Jana Solomonová, radní MČ Praha 8.

První místo za nejlepší elektronickou službu získala MČ Praha 10, která přeznakovala webové stránky pro občany s poruchami sluchu a zraku.

"Mohou si zjistit přes tyto jednoduchá videa, která jsou přeznakována do znakového jazyka, jak si zařídí občanský průkaz, cestovní pas nebo jak si mohou zažádat o některé dávky," řekla Ivana Cabrnochová, radní MČ Praha 10.

Se svými webovými stránkami se mohli přihlásit i mladí tvůrci. První místo vyhrál Ivan Kraus, který vytvořil stránky vlastní třídy na ZŠ, kterou navštěvuje.

"Překvapilo mě, že jsem to vyhrál a pracoval jsem na tom 4 měsíce," řekl Ivan Kraus, držitel ceny JuniorErb.

Do republikového kola postoupily i projekty Prahy Kunratice a Prahy 12. Vyhlášení výsledků celostátního kola se bude konat tradičně v Hradci Králové 9. dubna tohoto roku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu