• Načítám...
>

Pražská část Febiofestu je u konce

  • 23. března 2018,
  • 15:15,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Mezinárodní filmový festival Praha Febiofest skončil. Na slavnostní zakončení přijela hlavní hvězda festivalu francouzská herečka Catherine Deneuve. Ta si odnesla cenu Kristián za celoživotní přínos světové kinematografii. Vyhlášeny byly i nejlepší filmy, které během festivalu mohli diváci vidět.

Reklama

Jubilejní 25. ročník Febiofestu je u konce. Festival v Praze nabídl více než 160 filmů a multikino na pražském Andělu, kde se odehrával, místy praskalo ve švech.

"Pro mě je vždy důležité to, že vše fungovalo, diváci přišli, filmy se líbily a lidé, kteří na tom celý rok pracovali, zažili za těch 9 dní nějaké zadostiučinění za svojí práci," řekl Fero Fenič, prezident festivalu.

"Řekl bych, že byl báječný, některé věci jsme ani neočekávali, takže jsem spokojený, Industry program dopadl výborně a už dnes zahraniční lektoři vytvářejí nápady na to, jak budeme postupovat v dalším ročníku," řekl Kamil Spáčil, ředitel festivalu.

K závěrečnému večeru patřilo předávání festivalových cen. Kristiána za celoživotní přínos si odnesly dvě osobnosti francouzského filmu. Herec a režisér Leos Carax a hlavní hvězda festivalu herečka Catherine Deneuve. Ceny se udílely i za nejlepší filmy, a to za nejlepší film s lidsko - právní tématikou a nejlepší filmový debut.

"Mám tady dvě poroty, jedna je Amnesty international, která vybírá z filmů, které mají lidsko-právní tématiku. Ocenila film Vnitřní život Philippa Van Leeuwa," řekla Anna Kopecká, ředitelka programu.

"Ta sekce se jmenovala Evropa, bylo tam letos deset debutů, mladí režiséři, jejich první filmy a vítězným filmem je Střídavá péče Xaviera Legranda, který popisuje příběh malého kluka, který putuje mezi matkou a otcem a sleduje jejich veliký boj," řekl Michal Hogenauer, ředitel programu.

A právě i vítězný film festivalu Střídavá péče půjde do českých kin. Ani Febiofest zdaleka nekončí a teď se přesune do regionů, kdy si ho budou moci užít diváci v rekordních 16 městech. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu