• Načítám...
>

Divadlo Studio DVA uvedlo hru Misery

  • 4. dubna 2018,
  • 16:25,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Herci Zlata Adamovská a Petr Štěpánek září v rolích divadelní adaptace světového bestselleru mistra hororu Stephena Kinga. Divadlo Studio DVA v čele s režisérem Ondřejem Sokolem uvedlo napínavou i temně humornou hru Misery.

Reklama

Divadlo Studio DVA uvedlo adaptaci světového bestselleru Stephena Kinga. Napínavou, místy až nepříjemnou hru Misery režíroval Ondřej Sokol. Do rolí populárního spisovatele a jeho psychopatické fanynky obsadil producent Michal Hrubý herce Zlatu Adamovskou a Petra Štěpánka. 

"Představení pro ně bylo určitě náročnější, protože jsou téměř celou dobu jenom 2 a je samozřejmě hrozně těžké udržet to napětí a budovat ten příběh. Když hraje 10 herců, je to určitě jednodušší. A tím, jak je to opravdu komorní a Petr je vlastně celou dobu upoután na tu postel, tak musíte trochu vymýšlet, aby to pro ty lidi bylo celou dobu zábavné," řekl Ondřej Sokol, režisér hry Misery. 

"Každá role, kterou dělám, vyžaduje dost velkou přípravu. Já tomu říkám, že je to výstup na Mount Everest, protože nikdy nevíte kam dolezete. Takže teprve teď zjišťujeme jak to bude rezonovat v hledišti. Děláme to hlavně pro diváka," řekl Petr Štěpánek, herec.

Příběh spisovatele, kterého po autonehodě uvězní jeho nejoddanější čtenářka a nutí ho napsat pokračování románu, je strhující psychologické drama, které baví a současné děsí čtenáře i diváky po celém světě.

"Tím, že je to z 98% o tom stalkingu, tak o to je to zajímavější, protože tohle může prožít kdokoliv kdykoliv," řekl Petr Štěpánek.

"To téma je, myslím, nadčasové. Ten román Stephena Kinga je opravdu kultovní a myslím, že i ten film je hodně známý. Takže ve chvíli, kdy vznikla tato dramatizace, chtěli jsme to mít na jevišti už proto, že je to takový fenomén a bylo to opravdu hezké setkání s tím dílem," řekl Ondřej Sokol. 

Nejbližší představení Misery se v divadle Studio DVA uskuteční 25. dubna od 20 hodin. Vstupenky lze zakoupit v pokladně divadla, nebo je lze objednat na webových stránkách www.studiodva.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu