• Načítám...
>

Evropští učitelé jednali na zámku v Čakovicích

  • 5. dubna 2018,
  • 20:43,
  • PRAHA,
  • Tomáš Mladějovský

Evropští učitelé se sešli na zámku v Čakovicích. V rámci projektu Erasmus se věnovali především výměně zkušeností v oblasti zavádění moderních prvků výuky do vzdělávání žáků druhého stupně.

Reklama

Mezinárodního pracovního setkání učitelů v Čakovickém zámku se zúčastnili učitelé z Řecka, Turecka, Rumunska a Španělska. Předávali si zkušenosti z výuky a také si prohlédli Prahu. 

"Ten program, který se jmenuje Active minds, moving hands, slouží převážně k tomu, jakým způsobem integrovat IC technologie do různého učiva. Tato výměna slouží k tomu, aby se ty rozdíly spíše obrousily a aby se od sebe postupně jednotlivě odkoukaly," řekl Alexander Lochman, starosta MČ Praha - Čakovice. 

"Z ČR je zapojena pouze naše škola, takže učitelé z naší školy se účastní tohoto projektu," řekla Petra Boháčková, zástupkyně ředitele ZŠ Dr. Edvarda Beneše. 

Po krátkém přivítání učitelů přišlo na řadu typicky české pohoštění - chlebíčky a vychlazené pivo.

"Jsem v ČR poprvé a moc se nám tady líbí. Výměna zkušeností z učitelské práce je pro mě velmi cenná a zajímavá. Způsoby aplikace moderních technologií do výuky jsou v Česku i u nás v Turecku velmi podobné. Žáci na ně také podobně reagují a myslím si, že i v technické vybavenosti jsme na tom asi tak stejně. A vaši učitelé jsou velmi příjemní a přátelští," řekla Dilek Erdur Ceylan, učitelka z Turecka.

"Ten projekt je pro mě nový a je to poprvé, co se zúčastňuje naše škola. Zjistila jsem, že metody, které používáme při výuce předmětu STEM - tam patří přírodní vědy, technologie a matematika, jsou velmi podobné i u nás. Navíc je toto setkání učitelů, kolegů, velmi poučné a navíc v tak krásném městě, jako je Praha," řekla Katerina Bania, učitelka z Řecka.

V rámci doprovodného programu si učitelé prohlédli pamětihodnosti nejenom v Praze.

"Navštívili jsme Plzeň, kde jsme sice měli workshopy, ale stihli jsme se podívat i do plzeňské restaurace. Měli možnost ochutnat třeba i náš národní nápoj - pivo," řekla Petra Boháčková. 

Další mezinárodní setkání učitelů 2. stupně zákadních škol se uskuteční v červnu v Rumunsku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu