• Načítám...
>

Obrazy Maxima Havlíčka jsou k vidění v Praze

  • 14. srpna 2018,
  • 12:35,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Reklama

Metropole má za sebou další kulturní premiéru. Do svého rodného města se totiž po letech vrátil ze Spojených států amerických umělec Maxim Havlíček. 

"Výstava je jmenuje Alchymista a je to v podstatě moje první výstava v Praze, kterou jsem přivezl z LA, kde žiji a tvořím," řekl Maxim Havlíček, výtvarník.

Industriální prostory na střeše OC Kotva tak zaplnily 3 roky usilovné práce v podobě 4 desítek velkoformátových expresivních obrazů. Všechna tato díla navíc vznikla unikátní malířskou technikou. Tu vynalezl sám Maxim a pojal ji za své výrobní tajemství.

"Mixuji organické materiály, jako je třeba mramor, hlína, písek a míchám to s moderními polymer silikony. Tak si vytvářím tu vlastní hmotu, kterou poté liji na ty obrazy. Následně je tvaruji. Mám na to asi 3 dny, než ta hmota kompletně zaschne. Když uschne, je z ní kámen," řekl Maxim Havlíček.

Maxim výstavu nazval Alchymista a odkazuje se tak na knihu, která před 20 lety definitivně zpečetila jeho rozhodnutí odjet z ČR. 

"V roce 1999 se mi do rukou dostala knížka Alchymista, která mě utvrdila v tom, že prostě musím odjet," řekl Maxim Havlíček.

Z cest se dodnes nevrátil. Společně s manželkou zakotvil ve Spojených státech amerických, kde se dnes jako umělec těší značnému renomé. A co je podle Maxima klíčem k úspěchu? 

"Pořád to dělat a nikdy s tím nepřestat," řekl Maxim Havlíček.

Maxima na vernisáži podpořilo i jeho dvojče, známý hudební skladatel Karel Havlíček. Ten si pro návštěvníky přichystal jedinečnou podívanou v podobě DJ vystoupení a nejen to. Hudebník také odtajnil, na čem momentálně pracuje. 

"Máme po 8 letech návrat s kapelou Southpaw. Na konci září vyjde singl, ke konci roku deska. S tím bude spojeno potom nějaké turné někdy na přelomu podzimu a zimy," řekl Karel Havlíček, hudební skladatel. 

Výstavu Alchymista mohou lidé vidět do 18. září v pražském Vnitroblocku a v Kavárně co hledá jméno. Právě tam se totiž obrazy bezprostředně po slavnostní vernisáži v centru města přesunuly.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu