• Načítám...
>

Nový úzký autobus se v Praze protáhne všude

Z Florence na Staroměstskou jezdí už nějaký čas linka 294. Obsluhuje ji speciální zúžený autobus. Ani ten ale nestačil, a tak občas zůstal stát, protože se nemohl protáhnout nebo se díky špatně zaparkovanému autu nedokázal vytočit a vůz odřel. Teď na lince jezdí nový, ještě hubenější autobus.

Reklama

Nový autobus spojující Florenc se Staroměstskou upoutá na první pohled. Vypadá trochu jako turistický midibus. “Rozměry tohoto minibusu jsou - šířka 2,20 metru a délka 7,50 metru,” uvádí technický ředitel dodavatelské společnosti Jan Zatřepálek. Podle toho také vypadá počet míst v autobusu. “Kapacita je asi 38 lidí, stojících a sedících,” vypočítává ředitel.

Řidiči autobusu potvrzují, že jezdit s autobusem v úzkých uličkách je poměrně náročné. “Člověk musí dávat větší pozor, protože ta auta stojí po obou stranách. Na druhou stranu, je to užší než normální autobus, bezmála o půl metru. Nechá se s tím jezdit,” hodnotí situaci řidič Vít Brož.

I přestože se zúžený autobus protáhne uličkami snáz než jeho předchůdce, stejně může narazit na nečekaný problém. “Řidiči mají přímé číslo na dispečink městské policie Prahy 1. Když nastane nějaká komplikace, nějaká překážka, tak rovnou máme na operační číslo, kam můžeme zavolat a oni s námi ten problém vyřeší,” popisuje ředitel Zatřepálek. Linka číslo 294 vyjíždí z Florence dvakrát za hodinu, vždy v celou a v půl.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu