• Načítám...
>

Kraj ocenil mladé Olympioniky

Středočeský kraj ocenil nejlepší sportovce, kteří vybojovali medaile na olympiádě dětí a mládeže. Tato sportovní událost se konala na konci června v Liberci a v Jablonci nad Nisou. Vedle tradičních sportů, jako je atletika, plavání, volejbal či fotbal, vypsali pořadatelé také soutěž v letním biatlonu nebo uměleckou soutěž v graffiti.

Reklama

Letních olympijských her dětí a mládeže v Libereckém kraji se tento rok zúčastnilo kolem 4 tisíc mladých sportovců ze všech krajů republiky. Jedná se tak o největší multisportovní událost u nás.

"Na základě výběru pořadatele je zařazena poměrně vysoká škála sportů. Zařazeno bylo 18 sportů a jedna doprovodná disciplína. Středočeský kraj obsadil veškerá volná místa, takže jsme jeli v počtu 299 účastníků," řekla Lenka Škopová, ved. odd. mládeže a sportu Středočeského kraje.

Právě Středočeský kraj pravidelně obsazuje nejvyšší příčky. V celkovém hodnocení nejvíce nasbíraných medailí vybojoval 2. místo.

"V letošním roce naši sportovci vybojovali 2. místo. V minulých letech jsme střídali první a třetí místa. Teď máme konečně i to stříbrné," řekla Lenka Škopová.

anketa

Za skvělé výkony a reprezentaci Středočeského kraje jim osobně poděkovali hejtmanka Jaroslava Jermanová, radní Martin Draxler a kajakář Ondřej Synek. Z jejich rukou obdrželi tito mladí a nadějní sportovci hodnotné dary.

"Myslím si, že dnešní generace dětí má v tomto výhodu, že opravdu toto funguje a ta olympiáda dětí a mládeže je pro ně opravdu takový ten startovací krůček, že si mohou zažít tu atmosféru," řekl Ondřej Synek, vítěz MS 2010 ve skifu.

"Děti dostaly samozřejmě medaile, dostaly pamětní diplomy a dostaly finanční poukázku na nákup sportovního vybavení," řekl Martin Draxler, radní Středočeského kraje.

Středočeský kraj přispěl na letní olympijské hry 2 miliony korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu