• Načítám...
>

Oprava křižovatky ve Všechromech přitíží dopravě

Hned tři okružní křižovatky ve Všechromech ve Středočeském kraji v okrese Praha - východ se dočkají opravy. Aktuálně tam probíhají stavební práce. Ty začaly už na začátku dubna a trvat budou až do poloviny listopadu, a to na etapy. Každou etapu bude provázet uzávěra, to znamená objízdná trasa, která bude pro řidiče značená. Opravovaný úsek začíná v obci Všechromy a pokračuje jižním směrem nejprve k dálnici D1 a poté dále směrem na Velké Popovice. Končí za okružní křižovatkou se silnicí III/00323. Celkové náklady přesáhnou částku 36 milionů korun.

Reklama

Okružní křižovatka ve Všechromech ve Středočeském kraji v okrese Praha - východ se aktuálně opravuje. Práce tu probíhají hned na trojici okružních křižovatek a souvislého úseku silnice v délce zhruba sedmi set metrů.

Petra Kučerová, tisková mluvčí Krajské správy a údržby silnice Středočeského kraje: „S těmito opravami jsme začali na začátku dubna, budou trvat do poloviny listopadu a budou probíhat na etapy. Každou etapu bude provázet uzávěra, to znamená objízdná trasa, která bude pro řidiče značená.“

Opravovaný úsek začíná v obci Všechromy a pokračuje jižním směrem nejprve k dálnici D1 a poté dále směrem na Velké Popovice. Končí za okružní křižovatkou se silnicí III/00323. Dvě z celkem tří opravovaných křižovatek připojují rampy z dálničního sjezdu na 15. kilometr dálnice D1. Třetí okružní křižovatka připojuje silnici III/00323 a komunikaci obsluhující Logistické centrum Všechromy. 

Petra Kučerová, tisková mluvčí Krajské správy a údržby silnice Středočeského kraje: „Cena celé té stavby je přes 39 milionů korun. Každá stavba na silnicích přináší dopravní omezení. Tímto se řidičům omlouváme a děkujeme za trpělivost.“

Smyslem okružní křižovatky je zejména vyšší efektivita dopravy a větší bezpečnost oproti klasickým křižovatkám, zejména, pokud nedisponují světelnou signalizací. Na rozdíl od světelně řízených křižovatek se na okružní křižovatce zamezí situacím zrychlování vozidel vjíždějících do křižovatky na žlutou, což často mívá nedozírné následky v těžkých dopravních nehodách, které tím vznikají. Z hlediska kapacity je okružní křižovatka výhodnější oproti světelně neřízené křižovatce, neboť takováto křižovatka pohodlně zvládá až 25 000 vozidel za den. Ve srovnání se světelně řízenou křižovatkou jsou kapacitní hodnoty obdobné, ale na okružní křižovatce je doprava plynulejší a čekací doby se na okružní křižovatce vyskytují jen při přetížení křižovatky, zatímco u světelně řízené je čekání do této křižovatky systémově zavedeno. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu