• Načítám...
>

Zdiby už se těší na tramvaje

Projekt příměstské tramvaje vedoucí až za severní okraj Prahy do Zdib získává konkrétní obrysy. Obec plány vítá a plánuje rezidenční parkoviště pro své občany. Konečnou stanici ale tramvaj ve Zdibech mít nebude.

Reklama

Namísto stále rostoucích kolon pohodlná cesta tramvají. To je sen, který se na trase ze severní části Středočeského kraje do Prahy má splnit. Ze Zdib až do Prahy po samostatném kolejovém pásu a v krátkých intervalech má podle projektu tramvaj dostat do Prahy za prací v ranní špičce desítky tisíc lidí. 

"Byla vypracována studie proveditelností, kde u trati ze Zdib tato studie proveditelnosti byla ověřena. To znamená, že už jsou učiněny některá majetkoprávní vypořádání, takže nic nebrání tomu, aby se na tom v tomto projektu pokračovalo," řekl František Petrtýl, radní Středočeského kraje. 

"Občané Zdib se na to budou muset připravit a připravit pro ně nějaké záchytné parkoviště - nějaké rezidenční, které by řešilo dojezd z odlehlých částí Zdib," řekl Jiří Žáček, místostarosta obce Zdiby. 

Veliké záchytné parkoviště a tedy konečná tramvaje bude ale z pohledu řidiče jedoucího do Prahy ještě před Zdibami v obci Sedlec. 

"Kapacita bude narůstat. Zpočátku bude 1000 aut, poté 2000 a následně se může jít do pater, protože je tady všude zemina první jakosti. Preferuje se výstavba patrových parkovišť," řekl Jiří Žáček. 

Zatím ale není jasné, kolik bude stát parkování na tomto záchytném parkovišti a jak bude přesně řešeno, aby lidé zase nečekali v kilometrových kolonách, než se jim podaří zaparkovat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu