• Načítám...
>

Vodní dům slouží všem

V pátém ročníku soutěže o nejoblíbenější turistický cíl v kategorii Kudy z nudy - zážitek pro celou rodinu zvítězil Vodní dům. Toto návštěvnické středisko se nachází ve Středočeském kraji u Švihova na Želivce, což je největší vodárenské nádrž ve střední Evropě.

Reklama

Vodní dům upoutá pozornost potenciálních návštěvníků už jen svoji polohou. Nachází se totiž v těsném sousedství monumentálního vodního díla Švihov, které zásobuje vodou 1, 5 milionů lidí. Jeho interaktivní expozice nás potom doslova vtáhne do vodního světa, a to nad hladinou i pod ní.

"Jak sleduji navštěvovanost tohoto domu, která je výborná a dokonce si myslím, že předčila návštěvnost, co se od toho očekávalo," řekl Petr Kubala, generální ředitel Povodí Vltavy.

"Vodní dům je návštěvnickým střediskem, jehož úkolem je zajímavou formou dělat osvětu o významu čisté pitné vody," řekla Tereza Ptáčková, manažerka návštěvnického střediska Vodní dům.

Celý tento projekt hodnotím velmi pozitivně, protože si myslím, že i z hlediska místa, které bylo pro výstavbu tohoto vodního domu určeno, se nakonec ukázalo, že je velmi výhodné," řekl Petr Kubala.

"Asi se nám tu expozici podařilo udělat zajímavou a voda je zároveň téma, které se týká všech," řekla Tereza Ptáčková.

Vodní dům se snaží návštěvníkům poskytnout ucelený pohled na vše, co na naší planetě s vodou souvisí a všímá si jak vody v přírodě či krajině, tak ale i vody pro potřeby člověka. Vodní dům prostě není prostorem, kde by šly proti sobě zájmy ochranářů a vodohospodářů.

"Tady krásně vidíme skloubení potřeby vody pro člověka a zároveň tady máme velmi dobrou spolupráci s Českým svazem ochránců přírody z hlediska určitých výzkumných aktivit," řekl Petr Kubala.

Vodní dům Český svaz ochránců přírody otevřel v březnu roku 2016. Jeho partnery jsou úpravna vody Želivka, povodí Vltavy a Veolia. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu