• Načítám...
>

Vedení záchranky se sešlo s odboráři

Záchranáři z celého kraje se sešli v Kutné Hoře k výroční konferenci. Na konferenci vystoupili představitelé zdravotnických odborů, vedení záchranné služby a nechyběla ani hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová.

Reklama

Co vše se povedlo a kde jsou problémy? To řešili zástupci odborářů s vedením Středočeské záchrany na výroční konferenci v Kutné Hoře. Za záchranáři dorazila i středočeská hejtmanka.

"Udělali jsme zase větší objem práce, tzn. ošetřili jsme více než 110 tisíc pacientů za rok, a prakticky na to nebyla stížnost na medicínský postup. Pokud existují stížnosti, tak jsou na chování posádek a tady nás to trochu trápí už léta, snažíme se na tom pracovat," řekl Martin Houdek, ředitel ZZS Středočeského kraje.

"Měnilo se vedení kraje. My jsme byli napjatí, jestli to nebude znamenat nějakou personální nestabilitu. Bylo mnoho problémů kolem financování, nárůstu platů. Vše se povedlo, rok 2017 považujeme za velice úspěšný, současné vedení kraje si opravdu chválíme. Jako problémy se nám jeví narůstající trend zneužívání záchranky," řekl Jiří Havlovic, předseda odborové organizace ZZS Středočeského kraje. 

"Já bych byla ráda, aby se o nich více hovořilo, dělala se větší osvěta o lidech, kteří u záchranky pracují. Oni jsou ti první při těch problémech, oni jsou ti, kdo zachraňují životy. Kraj provoz ZZS financuje z 60%, každý rok se snažíme navyšovat. V letošním roce jsme navýšili provozní příspěvek o 3%, což je v tom velkém objemu obrovský balík peněz," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Záchranáři udělovali i ocenění, a to za celoživotní přínos v přednemocniční a neodkladné péči. Pamětní list si tak odnesla třeba Ljuba Hrdinová. 

"Já to vnímám tak, že to není jen moje ocenění. Že těch mnoho dlouhých, v podstatě přes 30 let, je to práce týmu. Je to prostě srdcová záležitost," řekla Ljuba Hrdinová, oceněná záchranářka. 

ZZS Středočeského kraje je tou největší v ČR. V nepřetržitém provozu má přes 30 lékařských posádek.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu