• Načítám...
>

Středočeské muzeum ožilo divadelními dekoracemi

Výstava Zámecké imaginárium ve Středočeském muzeu představuje hravý svět Divadla bratří Formanů a jejich přátel. V Roztokách u Prahy tak ožívá divadelní a výtvarný svět.

Reklama

Díky spolupráci výtvarníků a přátel Divadla bratří Formanů ožilo Středočeské muzeum množstvím příběhů v divadelních dekoracích, loutkách a dalších nápaditých předmětech. Návštěvníky každého věku tak muzeum láká na výpravu do nitra tvůrčího světa fantazie.

"Na té výstavě je představen celý ten jejich divadelní svět, to znamená kulisy, kostýmy, loutky, různé hračky, vynálezy, které spadají do toho okruhu těch divadelních představení," řekla Markéta Urfusová, historička.

Hraví svět Divadla bratří Formanů a jejich přátel nabízí dětem i dospělým oživlé divadelní dekorace a výtvarné herny.

"Výstava je v zásadě interaktivní a spoustu těch exponátů je možné rozpohybovat nebo si s nimi přímo hrát. Určitě stojí za to zmínit kuklohledy Pavla Macka, které je možné rozsvítit a rozpohybovat. Podíváte se dovnitř takové dřevěné bedýnky a v ní uvidíte nejrůznější výjevy, které se pohybují," řekla Markéta Urfusová.

Vystavovatelé imaginária ale mysleli i na nejmenší děti.

"Je tam například mašinka, kterou si samy mohou rozpohybovat, pak je tady ohromná peřina, na které se dá skákat," řekla Markéta Urfusová.

anketa

Výstava Zámecké imaginárium ve Středočeském muzeu potrvá až do 11. února 2018. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu