• Načítám...
>

V Boleslavském divadle se předávaly divácké ceny

V mladoboleslavském divadle se předávaly ceny divadelní ankety Zážitek roku. Ceny byly předány v několika kategoriích. Například nejlepší inscenaci uplynulého roku nebo nejoblíbenějším hercům a herečkám.

Reklama

Už pošesté se v mladoboleslavském Městském divadle konalo předávání cen divácké ankety Zážitek roku.

"My jsme spočítali, že v České republice je během jednoho roku realizováno přibližně 700 premiér, což je 10 000 herců na scénách. A to, aby byli tito herci oceněni v Tháliích, které uděluje herecká asociace, pravděpodobnost je velice malá," řekla Janeta Benešová, ředitelka Městského divadla Mladá Boleslav.

Proto mladoboleslavské divadlo uděluje své vlastní ceny. Slavnostní předávání bylo spojené ale i se zábavou pro diváky. Herci se jim předvedli v rolích, ve kterých je publikum ještě nevidělo.

"Já musím říci, že už jsem tady poněkolikáté a rok od roku má ten večer tendenci, takže já jsem z toho nadšený. Když se tady podíváte, tak tady stojí tři Thálie, což je asi největší důkaz toho, že je to v rámci České republiky výjimečné," řekl Karel Horčička, radní Středočeského kraje.

Podpořit mladoboleslavské divadelníky a užít si slavnostní předávání přijel i prezident Herecké asociace Ondřej Kepka.

"Mám z toho velikou radost, že to je tradice v řadě dobrých divadel mezi které patří bezpochyby právě mladoboleslavské divadlo. Já jsem tady dvě věci režíroval, jsem pravidelný návštěvník a viděl jsem spoustu představení," řekl Ondřej Kepka, prezident Herecké asociace.

Sama ředitelka divadla doporučuje i přespolním divákům do Městského divadla v Mladé Boleslavi zajet.

"Za ten zážitek to určitě stojí. Dnes jsme už mnohokrát slyšeli oceňovanou inscenaci Kráska na scéně, takže nejen ta, ale i všechny ostatní stojí za shlédnutí," řekla Janeta Benešová.

Právě Kráska na scéně byla vyhlášena nejlepší inscenací. Nejoblíbenějším hercem byl vyhlášen umělecký šéf souboru Petr Mikeska a nejpopulárnější herečkou Alena Hladká. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu