• Načítám...
>

Není míček jako míček

Teď na chvíli opustíme chladný led a vydáme se na zelený trávník, i když umělý. Vítejte ve světě adventure golfu.

Reklama

Na světě je tolik druhů golfových alternativ, že je pro amatéra nemožné je jenom vyjmenovat a vyznat se ve změti různorodosti od terénních úprav až po charakter míčku, to už je opravdu jen pro zasvěcené.

"Adventure golf je vlastně zmenšenina velkého golfu, my to nazýváme americký minigolf a hraje se to na umělé trávě s golfovým míčkem a golfovým patrem. Adventure golfu nebo klasického minigolfu je 20 odrůd, je to adventure golf, advent minigolf, který se hraje na stejném hřišti jako adventure golf, akorát se hraje s holí s gumou a s gumovými míčky," řekla Olivia Prokopová, golfistka.

A tak dále, a tak dále. Člověk by řekl, že ještě chybí nějaký bláznivý golf - čili crazy golf. Nechybí. Mají ho v Berouně, kam naše nejlepší hráčka v adventure golfu, mnohonásobná mistryně světa, držitelka mnoha medailí a pamětního listu hejtmanky Středočeského kraje Olivia Prokopová jezdí trénovat. Vypadá to jako hračka, ale není.

"Adventure golf na té nejvyšší úrovni se musí trénovat opravdu každý den v řádech několika hodin. 3 - 4 hodiny denně opravdu intenzivního tréninku," řekl Marek Špidra, trenér.

"Ujdeme přes 5 kilometrů denně, na záda je to opravdu špatné. Mám zničenou krční páteř, dvakrát jsem byla na operaci s kolenem," řekla Olivia Prokopová.

Někdo jako mentální kouč by nám snad dokázal odpovědět na otázku, proč Olivia už od svých 3 let dává přednost tvrdému tréninku před pohodlím domácích papučí ve společnosti televizní obrazovky nebo monitoru počítače.

"Z 90% to ovlivňuje rodina, jakým způsobem se o to dítě zajímá, zda mu předloží, že toto je opravdu to lepší v životě, co může dělat, nebo ho nechá sedět u počítače," řekla Lucie Fišerová, mentální kouč.

"Rodina mě ovlivnila velikým způsobem, protože taťka byl sportovní novinář a díky tomu jsem se dostala k minigolfu, pak k adventure golfu a nikdy jsem netoužila sedět u počítače, takže moje rodina mi byla velikým vzorem a táta mě podporoval od začátku," řekla Olivia Prokopová. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu