• Načítám...
>

Školy ve Středočeském kraji pomáhají dětem v Africe

Na světě žijí statisíce dětí, které nemají co jíst nebo nemohou z různých důvodů chodit do školy. Tedy věci, které u nás bereme jako samozřejmost. Organizace Unicef se proto rozhodla oslovit studenty Středočeského kraje, kteří projevili velkou ochotu pomoci. Během přednášek se tak mohou dozvědět nejen jak členové organizace pracují, ale i proč je důležité podporovat ohrožené osoby přímo v místě, kde žijí.

Stáhnout video
Reklama

Dostatek jídla, vody či léků. To jsou věci, které u nás bereme jako samozřejmost. V některých rozvojových zemích ale děti trpí nedostatkem všech těchto věcí. A tudíž se jejich situace generačně prohlubuje a může přejít v hromadnou migraci. Organizace UNICEF se proto rozhodla přesvědčit studenty středních škol, že pomáhat lidem na dálku má smysl.

"Cílem té přednášky je ukázat těm dětem, co UNICEF dělá, přiblížit jim tu práci," řekl Aleš Foltýnek, koordinátor dobrovolníků UNICEF.

Součástí přednášky je i vyvracení některých dezinformací a mýtů, které kolují ve společnosti i kvůli nedávné migrační krizi.

"Občas nám přijdou emaily, proč pomáhat "černochům" v Africe, když tady máme problémů dost a že když jim pomůžeme, tak potom vyrostou v teroristy, kteří sem do Evropy přijdou všechny vystřílet. Je opravdu lepší pomáhat v těch zemích, kde je ta pomoc potřebná, než potom třeba v Evropě uprchlíkům," řekl Aleš Foltýnek.

Jednou ze škol, kterou navštívil koordinátor organizace UNICEF je i SOU společného stravování v Poděbradech. Výběr nebyl náhodný. Právě tato škola se může pochlubit vysokou iniciativou svých žáků, kteří už dlouhodobě a úspěšně pomáhají dětem v Africe.

"Já jsem se zapojila do projektu Miss panenka od UNICEF, protože ráda pomáhám lidem. Je jedno jakým způsobem. Tohle mě zaujalo," řekla Marie Krátká, studentka SOU společného stravování Poděbrady.

Díky finanční sbírce se žákům podařilo finančně podpořit i 13letého Misakiho z Ugandy, který by bez této pomoci nemohl chodit do školy. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu