• Načítám...
>

Letošní etapa opravy D8 začala zbouráním mostu

Další etapa celkové rekonstrukce dálnice D8, která byla zahájena na začátku března, pokračovala bouráním pravé poloviny dálničního mostu za nájezdem ze Zdib směrem do Prahy. Přesto, že provoz ve směru do Prahy byl převeden do protisměru, bourací práce na levé polovině mostu probíhaly za plného provozu.

Reklama

Celková rekonstrukce dálnice D8, která začala v červenci minulého roku, začala po zimní přestávce s bouráním dálničního mostu na příjezdu do Prahy za sjezdem na Zdiby. 

"Pracujeme na druhé etapě s tím, že přípravné práce už jsme absolvovali vloni. Především to byly práce na středním dělícím pásu, to všichni řidiči, kteří jezdí do Prahy po D8, vědí. V tuto chvíli jsme převedli veškerou dopravu na jednu polovinu dálnice a jsme ve finále bourání mostu u exitu Zdiby. A není to proto, že by most byl ve špatném stavu, ale protože už nevyhovuje svou šíří, protože v blízkých letech, až budeme hotovi s dostavbou Pražského okruhu na severu a severozápadě, tak přesně do těchto míst přivedeme další dopravní proud, a bude třeba, aby tady jezdila D8 v šestipruhu," řekl Jan Rýdl, tiskový mluvčí ŘSD. 

Současné práce na prvním kilometru dálnice D8 ve směru do Prahy by měly trvat až do konce července letošního roku.

"Jako nejproblematičtější místo chápeme sjezd na Zdiby směrem od Prahy, kde se z odpojovacího pruhu stal průběžný. V tomto místě je rychlost snížena na 60, a zde lidé, kteří chtějí sjet na Zdiby, musí sjet přímo z průběžného pruhu. Chtěli bychom řidiče poprosit, aby veškerou rychlost, která je tam stanovena, dodržovali. Jakmile dokončíme práce na odstranění části mostu na dálnici D8 u Prahy, tento prostor bude vyčištěn a pod most se vrátí provoz v jednom směru, a to od Mělníka na Zdiby. Následně se práce přenesou na vozovku, kde v celém úseku, mínus 2 až 5 kilometrů, budeme rekonstruovat vozovku. Následně příští rok budeme opravovat druhou část mostu v místě u Zdib. Chtěla bych zároveň poděkovat všem řidičům za to, že v místě dodržují dopravní opatření, protože za poslední dny, kdy tam toto opatření je, jsme nezaznamenali žádné komplikace," řekla Iveta Štočková, tisková mluvčí EUROVIA.

Celková rekonstrukce prvních 7 kilometrů dálnice D8 je rozdělena do 7 etap a dokončena by měla být příští rok v listopadu. Práce přitom podle stavbařů budou probíhat každý den v době od 7 do 18 hodin a v nutných případech i o víkendech.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu