• Načítám...
>

Mladí předložili své návrhy, jak zlepšit život v Praze

  • 28. dubna 2024,
  • 22:41,
  • PRAHA 10,
  • Kristýna Svobodová

Radnice Prahy 10 přivítala ve svých prostorách mladé lidi, kteří před odbornou porotou odprezentovali své veřejně prospěšné projekty.

Reklama

Radnice Prahy 10 hostila ve svých prostorách konferenci s názvem Mládež kraji. V rámci projektu tady mladí lidé před odbornou porotou odprezentovali své nápady na veřejně prospěšné projekty v rámci celé Prahy.

"Projekt Mládež kraji má za úkol podpořit jak finančně, tak metodicky mladé lidi, kteří se snaží nějakým způsobem zapůsobit na veřejný prostor, podpořit ho nějakým svým nápadem, ať už je to nějaká změna veřejného prostranství nebo naopak nějaké veřejné diskuze, otevření nějakého tématu a dosažení nějakého cíle, který může být pro tu veřejnost prospěšný," řekl Jakub Sotl - Rada dětí a mládeže hl. m. Prahy.

Ze sedmnácti projektů k samotné prezentaci postoupilo jedenáct těch, které splnily podmínky výzvy. Mezi nimi i čtyři, které by se mohly uskutečnit na území Prahy 10. Místní mladá generace by se tak mohla dočkat třeba vlastního čtvrtletníku.

"Náš projekt Časopis dialog je čtvrtletník dětí a mládeže, kteří rádi píšou a chtěli s tím vyjít nějakým způsobem na veřejnost. Rádi bychom se stali takovým zástupným hlasem mladé generace, protože nám přijde, že se někdy zvětšuje taková propast mezi generacemi a rádi bychom komunikovali s veřejností, která témata mladé lidi zajímají a co je pro ně důležité, co řeší a to bychom právě rádi udělali pomocí různých článků," řekla Hana Sršňová - za projekt časopisu Dialog.

Projekty, které budou uskutečněné na území Prahy 10, plánuje zdejší radnice finančně podpořit.

"My jsme se rozhodli tuto akci podpořit 100 tisíci a potom ty konkrétní požadavky jsou podle toho zadání obecného a ty naše peníze jsou obarvené pro Prahu 10, takže těch 100 tisíc je na projekty, které se realizují tady na Praze 10," řekl Milan Válek - koordinátor pro Místní agendu 21.

Mezi dalšími Desítkovými projekty se pak objevil také nápad na arboretum.

"Jsou tady projekty na vytvoření arboreta v jednom z parků. Arboretum je v podstatě takový park, kde se dozvíte o tom, jak se stromy nazývají, jaké jsou jejich potřeby pro péči a je to v podstatě taková zoologická zahrada pro stromy," řekl Jakub Sotl - Rada dětí a mládeže hl. m. Prahy.

Vybrané a tedy vítězné projekty, které z konference vzejdou, pak budou realizovány v následujících měsících. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu