• Načítám...
>

Nové lékaře najdete v Praze 13

  • 5. května 2024,
  • 20:06,
  • PRAHA 13,
  • Ladislav Jakub

.

Reklama

Hned k několika novým lékařům se můžete registrovat v Praze 13. Postupně tam řeší jejich nedostatek. Jen tato městská část má 70 tisíc obyvatel a také pociťovala nedostatek hlavně dětských lékařů. To se teď částečně mění. 

"Praha 13 má ve své správě 3 polikliniky, ale zároveň velmi podporujeme vznik soukromých klinik na našem území. A to protože těch 70 tisíc obyvatel, které tu máme, potřebuje hodně lékařů, lékařské péče. V poslední době určitě všichni zaznamenali nedostatek především pediatrů. A já jsem moc rád, že této soukromé klinice se podařilo otevřít hned dvě ordinace pediatrů, což je opravdu husarský kousek," pochvaluje starosta městské části Praha 13 David Vodrážka.

"Tak na Praze 13 nedávno skončilo hned několik lékařů, kdy pacienti těžko hledali náhradu. Stávající lékaři totiž měli dost naplněnou kapacitu. I v tuto chvíli, kdy jsme jednali se zástupcem Sdružení praktických lékařů pro děti a dorost, tak 2 až 3 ambulance je počet, který bude ve stávající chvíli na přechodnou dobu dostačující pro Prahu 13. Je to ale jen na dočasnou chvíli," upozornila Markéta Hellerová, ředitelka společnosti Innova Healthcare.

Nově můžou lidé navštěvovat 2 dětské lékaře, jednoho praktika pro dospělé a také gynekologickou ordinaci. 

"Máme na Praze 13 v blízkosti radnice kliniku JL, kde jsou specializované ambulance, jako je oční klinika či magnetická rezonance, máme tady chirurgické obory na Poliklinice Lípa a teď na Poliklinice Hůrka otevíráme Centrum primární péče, které v tuto chvíli tvoří dvě dětské ambulance, jedna ambulance dospělého praktika a gynekologická ambulance i se zákrokovým sálem pro jednodenní chirurgii," doplnila ředitelka Hellerová. 

"My především oproti klasické gynekologické ambulanci nabízíme možnost dělat zákroky v režimu jednodenní chirurgie. Máme perfektně vybavený sál, který nám umožňuje dělat veškeré výkony v rámci takové krátkodobé hospitalizace, tedy té dvou nebo tříhodinové. Děláme výkony v rámci zdravotního pojištění a také pacientkám nabízíme řadu výkonů, které jsou nad rámec toho zdravotního pojištění," řekla Tereze Čeledová, vedoucí lékařka gynekologie a zákrokového sálu na Poliklinice Hůrka.

A v dalších měsících se budou ještě otevírat další ordinace v různých oborech. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu