• Načítám...
>

Sociální služby Prahy 9 chystají řadu novinek i pro veřejnost

  • 3. května 2024,
  • 12:10,
  • PRAHA 9,
  • Kristýna Svobodová

Sociální služby Praha 9 jsou neziskovou organizací, která poskytuje sociální služby v Domově seniorů, stacionáři Hejnická a pečovatelskou službu, provozuje Dětské skupiny, Dům s pečovatelskou službou, Aktivizace seniorů a další služby. Každý rok se snaží získat podporu z nadací, grantů, dotací. Nyní jde poprvé cestou crowdfundingu.

Reklama

Vyrazit za kulturou, pobavit se nebo se prostě jen setkat s přáteli. K tomu slouží každoroční letní slavnosti Sociálních služeb Prahy 9. Konat se budou i letos. Vůbec poprvé na ně ale bude moci přispět i veřejnost, a to prostřednictvím portálu Hithit.

"My jsme navázali spolupráci s Hudebním divadlem v Karlíně, které převzalo tu programovou záštitu a abychom získali peníze a mohli zaplatit hvězdu, kterou letos bude Bohuš Matuš, tak jsme poprvé přihlásili náš projekt na Hithit," řekla Michaela Žáčková - ředitelka Sociálních služeb Praha 9.

Tam si veřejnost může celý projekt nastudovat a případně na něj i přispět. Letní slavnosti ale nejsou jen pro seniory. 

"Dostanou se tam i lidé, kteří se nikam jinam nemohou dostat, jsou upoutaní na lůžko nebo na křesle a touží po normálním životě, ale moc to pro ně není možné," řekla Michaela Žáčková - ředitelka Sociálních služeb Praha 9.

Další novinkou, kterou Sociální služby chystají, je dovoz oběda pro obyvatele městské části Praha 9 až k nim domů.

"Naše vývařovna, která umí vařit bezlepkové diety, umí vařit mělněnou stravu, diety pro diabetiky a tak dále, má ještě nějakou kapacitu, proto jsme se rozhodli tyto obědy poskytovat včetně toho dovozu," řekla Michaela Žáčková - ředitelka Sociálních služeb Praha 9.

Za jednu objednávku lidé zaplatí 123 korun. Rezervovat obědy je možné na telefonním čísle 725 113 364.

"Platit se může jakkoliv, kartou, hotově, převodem, jakkoliv a objednávka na našich stránkách www.ssspraha9.cz existuje záložka Prodej obědů, tam najdete jak jídelníčky, tak tam najdete telefonní číslo nebo email, na kterém si obědy objednáte," řekla Michaela Žáčková - ředitelka Sociálních služeb Praha 9.

Sociální služby Praha 9 jsou neziskovou organizací, která poskytuje řadu sociálních služeb včetně denního stacionáře. Tam jsou navíc aktuálně čtyři volná místa.

"My jako denní stacionář fungujeme pro klienty primárně s Alzheimerovou nemocí nebo jiným typem demence, ale i pro seniory. Pro seniory od 55 let a pro klienty s Alzheimerovou nemocí nebo jiným typem demence od 50 let," řekla Zuzana Ilečková - vedoucí denního stacionáře a sociální pracovnice.

Ve stacionáři je pak během dne pro klienty připraven pestrý program. K dispozici je čtení denního tisku, diskuze nad články, lehké kondiční cvičení nebo třeba trénink paměti a podobně.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu