• Načítám...
>

Nový barrandovský kostel se otevře na podzim

  • 3. ledna 2020,
  • 22:13,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Práce na novém kostele Krista Spasitele v pražském Barrandově pokračují. Hrubá stavba bude podle stavařů brzy hotova a začnou dokončovací práce. Kostel by měl výt veřejnosti otevřen v listopadu tohoto roku.

Reklama

Práce na výstavbě nového kostela v pražském Barrandově pokračují. Podle stavařů jdou zatím práce podle plánu a brzy bude hotova hrubá stavba.

"Dokončují se monolitické konstrukce, objekt je pod střechou, dokončuje se hrubá stavba, takže během měsíce bude dokončena hrubá stavba. Pak už začnou kompletační činnosti," řekl Josef Majer, vedoucí stavby.

Probíhají také práce na nezbytné výbavě interiéru kostela. Slavnostní zasvěcení, které provede kardinál Dominik Duka, by mělo proběhnout ještě letos na podzim.

"22. listopadu, což je neděle, slavnost Krista Krále, kostel zasvěcený Kristu Spasiteli, v 10:30. Vypadá to, že by se k tomu času otevření mělo podařit zrealizovat oltář, ambon a sédes, takové základní prvky presbytáře. A máme již také podepsanou smlouvu na varhany, která získala samostatného sponzora," řekl Josef Ptáček, farář Farnosti sv. Filipa a Jakuba.

Komunitní centrum, které bude v areálu kostela nově fungovat, nabídne mnoho volnočasových aktivit. Některé organizace už musí farnost z kapacitních důvodů odmítat.

"Asi nebudeme schopni vyhovět všem žádostem. Již jsme museli jednu poptávku odmítnout, protože přeci jen ten kostel zase nebude tak veliký. A v té části hřiště bude přiléhat ještě kavárna, možnost posezení, zvláště to je cílené právě na maminky s dětmi," řekl Josef Ptáček.

Kostel bude stát celkem 150 milionů korun, přičemž 50 milionů slíbilo uhradit Arcibiskupství pražské. Pomoci by měla také veřejná sbírka, v rámci které chybí stále vybrat 60 milionů. Zájemci mohou přispívat na transparentní účet na stránkách Centra Barrandov.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu