Mělnicko a Roudnicko posílily nové spoje

  • 9. ledna 2017,
  • 7:33

Na Roudnicku a Mělnicku jezdí nová autobusová linka pod číslem 467. Z Roudnice nad Labem se do Mělníka teď dostanete za půl hodiny. První den vyjel na cesty společně s 467 také historický autobus, který informuje cestující o novém způsobu cestování.

Reklama

Integrovaná doprava mezi Roudnicí nad Labem a Mělníkem byla symbolicky zahájena projížďkou historickým autobusem RTO 706. Teď bude jezdit linka 467, a bude to trvat 32 minut.

"Linka 467 bude jezdit o všední dny, zatím zhruba v hodinových intervalech mezi Roudnicí a Mělníkem po nejrychlejší trase, bez žádných zajížděk, takže bude opravdu bezkonkurenčně nejrychlejší. Určitě je to velký posun, protože Pražská integrovaná doprava se tímto okamžikem dostává až do Ústeckého kraje," řekl Filip Drápal, tiskový mluvčí ROPID.

"Toto navázání na Středočeský kraj, to je propojení, a já to vítám. My jsme byli vnímání někdy taky jako obec, nebo město Středočeského kraje. Někdo si to myslel, my jsme tady na kraji," řekl Vladimír Urban, starosta Roudnice nad Labem.

Linka 467 nově zajistí nejrychlejší spojení Roudnice nad Labem a Mělníka, se zastávkami v obcích Krabčice, Kostomlaty pod Řípem a Citov.

"Je to první vlaštovka v tom směru, že sice už byla jedna linka do Štětí, ale toto je první počin, kdy si navzájem kraje uznávají jízdenky," řekla Věra Kovářová, poslankyně Parlamentu ČR za Středočeský kraj.

Jízdní doklady Pražské integrované dopravy bude možné nově použít také na některých linkách dopravy Ústeckého kraje. Podobně bude možné použít jízdní doklady tohoto kraje na vybraných linkách Pražské integrované dopravy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu