Mezinárodní knižní veletrh čtenáře nadchl

  • 14. května 2017,
  • 15:20

23. ročník Mezinárodního knižního veletrhu přilákal do prostor pražského Výstaviště opět tisíce čtenářů. Letošní odborný program se zaměřil především na překlady a na prezentaci české literatury v zahraničí. Na knižním veletrhu prezentovalo své knihy také nakladatelství Olympia.

Reklama

V rámci 23. ročníku Mezinárodního knižního veletrhu Svět knihy Praha 2017 přišlo se svými novinkami také nakladatelství Olympia. Historik Petr Bahník se ve své knize tentokrát zaměřil na odvážné a chrabré bojovníky naší historie. Dva díly jeho knihy se totiž jmenují Český rytíř.

"Je to knížka, která mluví o pověstech, bájích, vypráví příběhy. V tomto smyslu je historická, ale myslím si, že se v ní nějaký současný rytíř skrývá, a totiž v tom čtenáři, protože je určena zejména dětem a mládeži. Snad v nich zapálí toho ducha rytířství, cti, sebeobětování, a dalších hodnot, kterých je nám tolik třeba," řekl Petr Bahník, historik a spisovatel.

S filmovou tématikou, a to ne jenom postřehy ze životních osudů známých českých herců, obohatil nakladatelství Olympia knihou Umřít pro film, známý spisovatel Václav Junek.

"Ten titul opisuje tu základní otázku, jestli je umělecké dílo to, za co stojí položit život. Já jsem měl tu čest, že jsem pracoval se spoustou zajímavých lidí, kteří už dnes většinou nežijí a byl jsem u mnoha konců těchto lidí. Bylo to velice poučné," řekl spisovatel, Václav Junek.

Velkému zájmu návštěvníků se těšil křest foglarovského sborníku, který je autorským počinem několika dlouholetých Foglarovců. Ti nejenom, že dodnes vyznávají Foglarův morální životní styl a filosofii, ale také ho osobně znali.

"Sborník sepsalo asi 7 Foglarovců, kteří mají osobní vzpomínky na Jaroslava Foglara, takže Jaroslav Foglar je náš druhý otec. To je prostě zavazující," řekl jeden z autorů sborníku S jestřábem v srdci, Miloš Vraspír.

Letošní ročník Světa knihy navštívily tisíce lidí. Bylo to také potvrzením, že čtenářů u nás rozhodně neubývá. Právě naopak, je jich pořád více a mají stále větší výběr kvalitní literatury. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu