S SOS přívěškem stále pod dohledem

  • 5. června 2017,
  • 17:01

Strach o své blízké zná snad každý z nás, a hlavně když se jedná o starší osoby, které už nejsou pohybově tak zdatné a jejich síly čím dál více ubývají. Proto existuje několik pomůcek, díky kterým máte přehled o pohybu svých nejbližších, kteří si v případě nouze mohou i jednoduše zavolat pomoc.

Reklama

Příběhy o tom, že starý člověk o samotě zkolaboval nebo se někdy tratil, rozhodně nejsou ojedinělé. Mnozí příbuzní tak mají o své nejbližší strach, ale nemohou je mít sami 24 hodin pod dohledem. Proto často uvítají takzvané SOS pomocníky v podobě přívěšku, který v případě nouze vyšle signál tím správným směrem.

"SOS přívěsek je velice jednoduché moderní zařízení, které může zachránit život. Je určené především seniorům nebo lidem, kteří mají nějaké zdravotní potíže, nebo se cítí doma sami. Toto zařízení funguje na bázi mobilního telefonu," řekla Gabriela Kozáková, zástupkyně výrobce.

Všechna tato zařízení mají v sobě GPS lokátor, díky kterému je přístroj propojen s monitorovací službou, kde sedí operátor a zprostředkuje seniorovi příslušnou pomoc.

"Zeptají se ho, jaké má problémy, jestli se ocitl v nějaké nouzi a poté, když opravdu uvidí, že ten senior opravdu potřebuje zavolat záchrannou službu nebo policii, tak zprostředkují tu pomoc," řekla Gabriela Kozáková.

Díky svému vodotěsnému přizpůsobení je možné zařízení používat zkrátka kdekoliv a počítá se i s variantou, že SOS signál bude vyslán jen poplašně.

"Z 10 % voláme buďto záchrannou službu nebo nouzové kontakty. Z 90 % se jedná o planý poplach, to znamená, že senior jen omylem zmáčkne tlačítko, ale to se vůbec nic neděje, na to jsme připraveni," řekl Václav Veselka, zástupce výrobce.

Ne však všichni senioři podobné technické hračky preferují.

Zkrátka ať už s přívěškem nebo bez, důležitá jsou všechna bezpečnostní opatření pro sebe i své příbuzné. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu