Pražská ODS odstartovala parlamentní kampaň

  • 11. června 2017,
  • 23:01

Reklama

Důsledné potírání kriminality, dostavba Pražského okruhu, lepší podmínky pro dobré učitele, snížení daní, navýšení výdajů na obranu na 2%, a pro kulturu na 1% HDP, a nebo úplné zrušení čerstvě zavedené inkluze ve školách. To je jen část programových priorit pražské ODS pro letošní parlamentní volby.

"Inkluze je zločin vůči dětem s mentálními handicapy. To, že ženeme děti s mentálními handicapy od specialistů plošně k nějakému osmnáctiletému asistentovi s dvoutýdenním kurzem, to je zločin," řekl Václav Klaus ml., kandidát do PSP ČR.

"My musíme začít škrtat regulace v této zemi. Tady je tolik, zákazů, příkazů, tolik státního dirigismu, že opravdu myslím, že příští volební období musí být jenom o tom, že budeme rušit registry, rušit EET, rušit kontrolní hlášení DPH, uvolňovat možnost kuřáren v restauracích, a další a další," řekl Marek Benda, poslanec, kandidát do PSP ČR.

Lídrem pražské kandidátky občanských demokratů je expertka na bezpečnost a starostka Prahy 2, Jana Černochová.

"Praha musí být připravena na možné teroristické činy, nebo by měla Praha umět adekvátně reagovat v případě různých živelných katastrof, ekologických havárií. To jsou všechno věci, které v rámci hlavního města příliš nefungují," řekla Jana Černochová, starosta MČ Praha 2, kandidátka do PSP ČR.

Podle pražské ODS je nezbytné, aby jednotlivá zdravotnická zařízení musela zveřejňovat své léčebné výsledky, tak, aby bylo možné posoudit, jak kvalitní a efektivní lékařskou péči poskytují.

"To zveřejňování výsledků zdravotnických zařízení je běžné třeba ve Spojených státech. My ho máme v celé řadě oborů. Já jsem, kromě toho, že jsem tedy politik, také onkolog, a v té onkologii my naprosto bedlivě sledujeme, jak v kterém zařízení uspěla ta léčebná péče a zda se podařilo zastavit tu rakovinu nebo ji odvrátit," řekl Bohuslav Svoboda, poslanec, kandidát do PSP ČR.

Občanští demokraté budou chtít voliče oslovit i jasnou prioritou dostavby Pražského okruhu.

"Nejzásadnější problém je dostavba Pražského okruhu. My říkáme, že je třeba ho dostavět co nejrychleji, je to v zájmu všech Pražanů. Nečekejme na peníze z EU, dostavme to klidně z prostředků ČR," řekl Filip Humplík, zastupitel hl. m. Prahy, kandidát do PSP ČR.

Přes to, že se ODS hlásí jednoznačně ke konzervativismu a individuální odpovědnosti, v kulturní oblasti volí liberálnější přístup.

"Kultura je naprosto záležitost formující děti, budoucí generace, a hlavně je to historická záležitost, o kterou jsme povinni pečovat, tzn. je potřeba navýšit finanční prostředky a zjednodušit systém, co se týče výběru památek, které je potřeba opravit a zachovat. Současný systém je byrokratický, a je velký problém vůbec udělat jakoukoliv opravu nebo úpravu bez dlouhého a zbytečného řízení," řekla Jaroslava Janderová, zastupitelka hl. m. Prahy, kandidátka do PSP ČR.

Pro start své parlamentní kampaně si pražská ODS symbolicky vybrala prostory restaurace Vinohradský parlament.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu