Češi představují světově unikátní projekt

  • 16. června 2017,
  • 11:40

Seznamte se s projektem kultivace řasy s obsahem astaxanthinu, nejsilnějšího známého antioxidantu s blahodárnými účinky na celý lidský organismus.

Reklama

Společnost BONALOKA je distributorem suché řasy s obsahem astaxanthinu pro maloobchod.

"Astaxanthin je nejsilnější známý antioxidant na světě, v nejsilnější koncentraci se vyskytuje v řase Haematococcus pluvialis, což je sladkovodní řasa a společnost Algamo se zaměřuje jako jediná v České republice na její kultivaci," řekla Veronika Likóová, jednatelka společnosti BONALOKA.

Výroba má dvě hlavní fáze. Červenou a zelenou. Během takzvané zelené fáze se řasa v mikromodulech kultivuje a rozmnožuje. Jakmile řasu vystavíme UV záření, začne ke své ochraně před paprsky produkovat velké množství astaxanthinu a začne červenat. Tato fáze výroby se nazývá červená fáze. Kultivace řasy probíhá v laboratorních podmínkách.

"Astaxanthin má silnou schopnost pohlcovat volné radikály, je nejsilnějším antioxidantem, má blahodárný vliv na celý lidský organismus, na kardiovaskulární systém, na mozek, zlepšuje paměť, chrání klouby, má protizánětlivé účinky, zvyšuje svalovou výkonnost a regeneraci a v kosmetickém průmyslu se využívá při výrobě anti-age krémů a sér proti vráskám," řekla Veronika Likóová.

Astaxanthin se primárně využívá jako výživový doplněk. Často je konzumován ve formě gelových kapslí, ale bývá přidáván i do některých potravin a nápojů. Výsledkem je takzvaná superpotravina. Můžeme ho ale využít i jako příměs do krmiv pro zvířata, nebo vzhledem k omlazujícím a regeneračním účinkům i k výrobě v kosmetickém průmyslu.

"Kultivace společností Algamo této řasy je unikátní v tom, že máme zcela uzavřený systém, který je monitorovaný 24 hodin denně 7 dní v týdnu, aby se zabránilo případné možné kontaminaci. Máme vlastní zdroj podzemní vody, využíváme obnovitelné zdroje energie a díky tomu můžeme dosáhnout nejčistší formy produktu ze všech firem na světě," řekla Veronika Likóová.

Společnost Algamo vznikla v České republice v roce 2011. Je výrobcem a dodavatelem řasy s obsahem astaxanthinu. Jedná se o zcela unikátní projekt, jediný svého druhu v EU.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu