Alena Vitásková představila novou knihu Solární baroni

  • 29. června 2017,
  • 17:18

Slavnostní křest knihy Solární baroni - Organizovaný zločin uspořádalo nakladatelství Olympia. Alena Vitásková je předsedkyně Energetického regulačního úřadu a námět knihy čerpá právě z tohoto prostředí. Nakladatelství Olympia chce uvést na trh celou trilogii z tohoto prostředí tzv. zelené energie a doufá, že poutavý román se brzy stane bestsellerem.

Reklama

Tak takhle zahájil známý moderátor Saša Hemala křest knihy Solární baroni. Křtu knihy se pak ujal slavný farář Zbigniew Czendlik, který křest pojal velmi vtipně a originálně. Dělal si totiž legraci sám ze sebe, a dokonce i z katolické církve, kterou nazval firmou. V uvolněné atmosféře se cítila dobře hlavně spisovatelka Alena Vitásková, která uvedla na trh svou úplně první knihu, Solární baroni. Spisovatelka věří, tak jako ostatně každý autor, v úspěch své prvotiny.

"Rozhodla jsem se, že napíši trilogii. Ta trilogie začíná tímto prvním dílem, Solární baroni - Organizovaný zločin, a bude pokračovat dalšími dvěma díly, opět Solární baroni - Příprava mé vraždy, ten třetí je Solární baroni - Draci v taláru," řekla Alena Vitásková, autorka knihy.

Moderátor Saša Hemala, který celý křest uváděl, se už nemohl dočkat, až se do napínavé knihy začte.

"Až přijdu domů tak si knihu přečtu a pak vám podám referenci," řekl Alexander Hemala, moderátor.

Námětem je prostředí výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie, neboli tzv. zelené energie. Autorka je totiž předsedkyně Energetického regulačního úřadu. Podtitul knihy slibuje pořádnou nálož napětí a vzrušení.

"Já myslím, že celá ta kauza solární energetiky je od začátku zločin, už od pana Bursíka, a tak jsem se přišel podívat na křest té knihy. Známí se sem bojí přijít, ale já se nebojím," řekl Václav Klaus ml., ředitel soukromého Gymnázia Porg.

"Nakonec jsme si řekli, že taková knížka se do toho našeho portfolia docela hodí, tak jsme šli do toho. Ta knížka je velice čtivá, když se do ní začtete, vtáhne vás do děje. Je to velice rychlé, máte ji za chvíli přečtenou," řekl Karel Hejna, ředitel nakladatelství Olympia.

"Dneska vlastně křtíme ten první díl té trilogie. Ty další dva by měly být hotové do konce roku," řekla Alena Vitásková.

"Tak samozřejmě, co jiného číst, než literaturu faktu, pravdu, kde je spravedlnost, takže všem mohu jedině doporučit," řekla Lucie Gelemová, účastnice křtu.

Ředitel a jednatel nakladatelství Olympia také přiznal, že s vydáním knihy váhal. Nakonec první díl trilogie pustil do světa, protože děj se skutečně strhující, a nakladatelství Olympia tak doufá, že z knihy bude bestseller.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu