Bankéři varovali žáky před nebezpečím na síti

  • 23. října 2017,
  • 16:25

Internet v současné době používá 77% Čechů nad 16 let, ještě před 10 lety to bylo jen 41 %. Uživatelů sítě stále přibývá, přibývá i nástrah, které nám zde hrozí. Proto je potřeba být informován nejen o možných rizicích, ale i o tom, jak se jim bránit. A právě to si vzala za úkol Česká bankovní asociace a vyslala do škol odborníky na kyberbezpečnost.

Reklama

Pod hlavičkou projektu České bankovní asociace Bankéři jdou do škol vyrazili už počtvrté vrcholoví manažeři bank mezi mladé lidi.

"Cílem je především informovat mladé lidi o tom, co jim hrozí, protože oni jsou tou generací, která na internetu tráví hodiny," řekl Tomáš Hládek, poradce pro platební styk a digitalizaci.

Letošní ročník projektu byl zaměřen na žáky osmých a devátých tříd základních škol napříč celou českou republikou. Více než 40 bankéřů ukázalo žákům, jaké nebezpečí jim na síti hrozí a představili základní pravidla bezpečného užívání internetu.

"Určitě bychom neměli používat jedno heslo do všech svých aplikací, účtů sociálních sítí, emailu a podobně," řekl Tomáš Hládek.

Mezi největší rizika, které nám na síti hrozí, patří ztráta osobních informací, ale také ztráta financí z bankovního účtu.

"Neměli bychom si nikam psát hesla, zachovávat je v počítači,například do toho internetového bankovnictví," řekl Tomáš Hládek.

Nejvíce ohroženou skupinou jsou právě mladí lidé, kteří na internetu tráví většinu svého času. Vrcholové manažery bank proto ve školách vítají i učitelé.

"Já si myslím, že pokud jim to řekne odborník, tak to vezmou trošku jinak, než třeba od nás vyučujících a rodičů," řekla Hana Timková, učitelka na ZŠ.

Žáci devátých tříd o pravidlech bezpečného užívání internetu podvědomí mají. Na síti se snaží chovat bezpečně.

anketa

Internet v současné době používá 77 % Čechů. Ještě před deseti lety to bylo jen 41 %. Uživatelů sítě stále přibývá. Přibývá i nástrah, které zde hrozí. Proto je potřeba být na internetu opatrní a chránit si své údaje a hesla. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu