Odborníci v Praze řešili chytré technologie

  • 27. června 2018,
  • 18:17

Reklama

Slévárna Pražského hradu z dob Rudolfa II. Tento prostor protkaný historií se tentokrát proměnil, a lidé se tak mohli přenést do vize budoucnosti. Konalo se tady totiž setkání expertů na chytré technologie. Hlavním tématem byla novinka společnosti Huawei, která se nazývá Smart Grid Solution. V překladu to znamená chytrá rozvodná síť. 

"Chytrá síť je vylepšení již existující energetické infrastruktury, která distributorům a poskytovatelům energie poskytuje větší kontrolu a efektivitu využití svých zdrojů," řekl Radoslaw Kedzia, výkonný ředitel společnosti Huawei Technologies (Czech). 

Chytré rozvodné sítě jsou pro velká města, jako je Praha, podle odborníků budoucností. Operátorům například poskytují informace o distribuci energie v reálném čase. A nejen to. 

"Například, v oblastech s vysokou hustotou zástavby, kde je velká spotřeba, si může distributor pomoci tím, že přesměruje energii z méně zatížených oblastí," řekl Radoslaw Kedzia.

Chytrá rozvodná síť ale slouží především samotným odběratelům elektřiny. Obyvatelé velkých měst tak díky této novince mohou ušetřit za elektřinu. 

"Naše chytrá síť jim pomůže detekovat jakékoliv poškození sítě, nebo umožní objevit neoprávněné odběry, protože mohou kontrolovat využití své energie, a v neposlední řadě zjednoduší distributorům předvídat stav s dostatečným předstihem a lépe tak plánovat její údržbu a výměnu," řekl Radoslaw Kedzia.

Chytrá rozvodná síť společnosti Huawei je aktuálně používána v 73 zemích světa. ČR mezi ně zatím nepatří.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu