Společnost Finemo.cz nabízí rentu z nemovitosti

  • 6. září 2018,
  • 12:38

Renta z nemovitosti je hypoteční úvěr určený primárně pro seniory. Těch už více než stovka využila služeb společnosti Finemo.cz, která s projektem takzvaných zpětných hypoték přišla na český trh v roce 2015.

Reklama

Projekt zaměřený na seniory přináší společnosti FINEMO.CZ. Nabízí zpětné hypotéky, které jsou v zahraničí velmi oblíbené. Umožňují seniorům vylepšit si svoji finanční situaci prostřednictvím hodnoty svého domu nebo bytu, aniž by museli nemovitost prodat. Senior během svého života nic nesplácí. A jak renta z nemovitosti funguje? 

"Renta z nemovitosti je hypoteční úvěr pro seniory vyplácený najednou nebo postupně. Ta největší výhoda je, že se nemusí za života splácet. Splatnost nastane, když se senioři odstěhují nebo zemřou. Pak přejde nemovitost na dědice a ti musí dluh uhradit, případně prodat nemovitost," řekl Jiří Vránek, zakladatel společnosti. 

"Jaké mají senioři jiné alternativy?"

"Může to být spotřebitelský úvěr, nicméně ten se musí měsíčně splácet a to může seniory zatěžovat. Dále prodej nemovitosti s právem dožití, což ale může být pro seniory rizikové, neboť se vzdají vlastnictví a tím i kontroly nad svou nemovitostí," řekl Jiří Vránek.

"Kolik seniorů vaše služby již využilo?"

"Tento rok jsme prolomili hranici 100 klientů," řekl Jiří Vránek. 

"Dcery zemřelého partnera chtějí vyplatit z domu a chtěli, abych ho prodala. Pro mě je to citová záležitost, obrovská láska jak k jejich otci, tak k tomu, že jsme si to budovali dlouho, plánovali jsme, šetřili jsme. A ony by mě z toho teď klidně vyhnaly a chtěly by vyplatit. Takže já jsem nejen spokojená, ale přímo nadšená, že mi pomohli," řekla Helena Steidlová, klientka společnosti. 

"Je takový produkt pro seniory opravdu bezpečný?" 

"To potvrzuje zájem o produkt v Čechách i v zahraničí. Navíc jsme regulovaní ČNB, která dohlíží na to, že postupujeme v souladu s českými zákony. Pokud vás produkt zaujal, neváhejte nás kontaktovat. My vám poskytneme nezávaznou orientační kalkulaci," řekl Jiří Vránek.

Jak jste již slyšeli, senioři, kteří vlastní nemovitost, mohou řešit své finanční problémy pomocí zpětné hypotéky. Přitom se nemusí obávat, že o svou nemovitost během života přijdou. Část hodnoty nemovitosti je využita k plnění potřeb během života seniorů. Nevýhoda produktu je to, že poté zbude méně z hodnoty nemovitosti na dědice.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu