Roudnická nemocnice respektuje přání rodiček

  • 26. září 2018,
  • 18:31

Gynekologicko-porodnické oddělení Podřipské nemocnici funguje jako alternativa velkým nemocnicím. V rodinné atmosféře nabízí svým pacientkám především široké možnosti volby nejen co se týká ubytování, ale i na porodním sále.

Reklama

Začátkem roku uplynulo 17 let od založení Podřipské nemocnice s poliklinikou v Roudnici nad Labem. Za tuto dobu prošla nejen technologickým vývojem i zdejší porodnice. V rámci poskytování maximálního komfortu tady rodičky mohou využít např. nadstandardních pokojů.

"Máme vybavený pokoj včetně příslušenství, sprchy a záchodu. Je tam televize, varná konvice, lednice a podobně. Zařízen je tak, aby bylo možné ubytovat zároveň doprovod rodičky. Nejsou ani limitováni normálním provozem, tedy mohou příbuzní docházet i mimo normální návštěvní hodiny," řekl Jan Havlík, primář gynekologicko-porodnického oddělení.

Doprovod navíc může porod se ženou sdílet i v případě císařského řezu, kde se obecně klade vyšší důraz na sterilitu prostředí. Roudnická porodnice totiž jako jediná v republice disponuje operačním sálem obloženým antibakteriálním sklem.

"Celý sál je obložen sklem, které obsahuje stopy stříbra, které samo o sobě působí antibakteriálně, čímž se výrazně sníží nebezpečí kontaminace rodičky při císařském řezu, který tady provádíme a tím tedy komplikace, které bychom neradi viděli," řekl Jan Havlík.

Roudnická porodnice se profiluje jako rodinné zařízení a proto se nastávajícím matkám snaží vycházet maximálně vstříc. Pokud to jejich zdravotní stav dovolí, pacientky mají volnost i během porodu. 

"Nedáváme striktní důraz na polohu na zádech. To znamená, že pokud rodička dává přednost jiné poloze, třeba v dřepu nebo v kleče, ty porodní postele, které máme k dispozici, to umožňují. Není to tak, že by byla striktně přišpendlena na záda a musela v této pozici setrvat celý porod. To rozhodně neděláme," řekl Jan Havlík.

V loňském roce tady během 700 porodů přišlo na svět 704 miminek. Rodičky přicházely nejčastěji z Litoměřic, Mělníka nebo z Prahy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu