Střední škola obchodní v Praze 2 studenty baví

  • 10. prosince 2018,
  • 17:31

Vývoj moderních technologií i světové ekonomiky reflektují lidé, regiony, státy i jednotlivé podniky napříč celou Evropou. Ten, kdo se rozhodne pro práci v obchodě a podnikání, tak musí vše bedlivě sledovat a především studovat. A to například v druhé městské části v Belgické ulici na Střední obchodní škole.

Reklama

Státní škola s dlouholetou tradicí a dobrou pověstí umístěná na strategickém a dostupném místě v centru Prahy. To je Střední obchodní škola v Belgické ulici na Vinohradech v Praze 2. 

"Můžeme se pochlubit velmi širokým zkušeným kádrem pedagogických pracovníků, kteří mají svou práci rádi. To je velice důležité. Mají rádi samozřejmě i žáky a velmi dobře s nimi vycházejí," řekl Ivo Krajíček, ředitel Střední školy obchodní.

Střední obchodní škola v Belgické ulici nabízí hned několik oborů. Studenti si mohou vybrat od prodavače, operátora skladování až po obchodníka nebo nástavbový obor podnikání, který je zakončený maturitní zkouškou.

anketa

"Můžeme se pochlubit velmi kvalitním vzděláváním v předmětech zbožíznalství, obchodní provoz, účetnictví a samozřejmě také všeobecně vzdělávací předměty," řekl Ivo Krajíček. 

Takto například vypadá hodina zbožíznalství, která je součástí závěrečné praktické zkoušky v oboru prodavač. Odehrává se v moderně vybavené učebně, která studentům simuluje obchod.

"Vidíte balení zboží, nové trendy, dárkové balení, které je součástí toho odborného výcviku. Učí se to i na prodejnách, kde vykonávají svůj odborný výcvik. Poté to aplikujeme tady ve škole," řekla Vlasta Masaříková, zástupkyně ředitele.

anketa

"Naše škola je ideální pro žáky, kteří jsou komunikativní, mají zájem pracovat mezi lidmi, chtějí se naučit něco nového, protože vývoj třeba v elektronice jde rychle kupředu," řekla Vlasta Masaříková.

Podnikání v současné době prochází řadou proměn. Ředitel Ivo Krajíček si proto zakládá na tom, aby studenty s novinkami seznamovali přímo specialisté z jednotlivých oborů.

"Naše škola se velmi zaměřuje na spolupráci s firmami. Máme velmi nadstandardní vztahy s obchodními i jinými firmami po celé Praze i blízkém okolí. Odborníci z těchto firem chodí k nám do školy přímo vyučovat do hodin," řekl Ivo Krajíček.

Škola nabízí také moderní zázemí v podobě zrekonstruovaného interiéru včetně jídelny. Díky perfektní kombinaci kvalitní praxe a teorie je uplatnění absolventů široké. Obrovský zájem mají firmy např. o operátory skladování, kterých je v současné době na trhu práce nedostatek.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu