• Načítám...
>

Praha 1 jednala o Nemocnici Na Františku

  • 23. května 2019,
  • 18:23,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

Radní Prahy 1 měli možnost poprvé projednávat možný převod Nemocnice Na Františku. Tu by v budoucnu mohla spravovat příspěvková organizace hlavního města Prahy. Podmínky převodu zatím nejsou známy a budou předmětem jednání obou stran.

Reklama

Praha 1 se na květnovém zastupitelstvu zabývala možným převodem Nemocnice Na Františku. Tu v současné době provozuje tato MČ. V budoucnu by ale o jejím chodu mohl rozhodovat magistrát.

"Na Facebooku i jinde v médiích se objevuje značná koherentní kritika toho záměru, aby Nemocnice Na Františku byla převedena hlavní město Prahu, protože vhodnější zřizovatelé, vzhledem k tomu, že ta nemocnice má celopražský význam a když ji převezme hlavní město, bude moci lépe koordinovat činnost jednotlivých komunálních zdravotnických zařízení po Praze. Tím dojde k nějakým úsporám i k větší vyjednávací síle vůči zdravotním pojišťovnám nebo dodavatelům," řekl Pavel Čižinský, starosta MČ Praha 1.

K tématu se vůbec poprvé mohli vyjádřit zástupci Prahy 1, kteří o tématu diskutovali nejen mezi sebou ale i se zástupci magistrátu.

"My jsme se domluvili, navrhli jsme časový rámec toho, jak by to mohlo proběhnout. Mám k tomu 2 taková data. Jedno je zastupitelstvo pražské v červnu, kdybychom rádi požádali zastupitele o souhlas se vznikem nové příspěvkové organizace, která by se jmenovala Metropolitní nemocnice Na Františku," řekla Milena Johnová, radní hl. m. Prahy.

Druhým datem je 1. leden roku 2020, kdy by tato příspěvková organizace měla převzít řízení nemocnice. Konkrétní podmínky převodu zatím nejsou známé a budou předmětem dalších vyjednávání mezi magistrátem a Prahou 1.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu