• Načítám...
>

Kamila Moučková obdržela čestné občanství

  • 27. května 2019,
  • 12:22,
  • PRAHA 1,
  • Natálie Forsterová

Legendární rozhlasová a televizní hlasatelka Kamila Moučková obdržela z rukou starosty Prahy 1 čestné občanství. Slavnostní ceremoniál se konal na Staroměstské radnici. A to za přítomnosti rodinných příslušníků Kamily Moučkové i známých osobností.

Reklama

Profesionalita, síla a odvaha. I tak by se dala charakterizovat legendární česká rozhlasová a televizní hlasatelka Kamila Moučková. Ta na Staroměstské radnici obdržela z rukou starosty MČ Praha 1 Pavla Čižinského čestné občanství.

"Mám pocit, že jsme zde mohli ocenit významnou ženu, jejíž život byl samozřejmě velice bohatý, ženu, která se v jednu osudovou chvíli pro náš národ stala jakýmsi symbolem. Ženu, která je velká, má úzké vazby k Praze 1 a dokonce i drobně komunálně politické, skutečně k Praze 1 patří," řekl Pavel Čižinský, starosta MČ Praha 1.

"Vrátila jsem se po letech na Staroměstskou radnici do Obřadní síně, kde jsem 4 roky oddávala. Přišli moji přátelé, děti, akorát syn je ve Vídni na ambasádě a nemohl se uvolnit. A jinak je to velice příjemné," řekla Kamila Moučková, bývalá televizní a rozhlasová hlasatelka.

V srpnu 1968 jako první z televizní obrazovky ohlásila zprávu o okupaci Československa. Následně ji ze studia vyvedli sovětští vojáci pod namířenými samopaly. Když jsme se Kamily Moučkové na tyto dramatické momenty zeptali, dočkali jsme se skromné odpovědi.

"Rozhodně to nebyla statečnost. Byla to občanská povinnost. Když tu profesi děláte, děláte ji samozřejmě se vším dobrým i zlým," řekla Kamila Moučková.

Slavnostního ceremoniálu na Staroměstské radnici se kromě rodiny Kamily Moučkové zúčastnily také známé tváře či zástupci zdejší radnice. Mezi nimi např. Ladislav Špaček, Karel Voříšek či radní David Bodeček.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu