• Načítám...
>

NNF bude mít nové oddělení rehabilitace

  • 29. května 2019,
  • 22:43,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

Nemocnice Na Františku představila nově zrekonstruované prostory lůžkové rehabilitace. Cena rekonstrukce se vyšplhala přes 12 milionů korun. Využívat prostory začne nemocnice po vyřízení všech potřebných náležitostí, nejpozději však do jednoho roku.

Reklama

Nemocnice Na Františku má nově zrekonstruované prostory. V těch by v budoucnu mohlo být oddělení akutní rehabilitace s kapacitou celkem 13 lůžek, která budou rozdělena do dvou a třílůžkových pokojů. 

"Převážně to budou diagnózy ortopedické a neurologické. Chceme sem samozřejmě předávat pacienty z naší ortopedie, která má myslím velmi dobré jméno. Je samozřejmě z hlediska pacientů velmi saturovaná, tedy to pomůže i průchodnosti toho oddělení ze strany přesunu pacientů do prostor, kde mohou třeba od pátého pooperačního dne podstupovat rehabilitaci," řekl David Erhart, ředitel Nemocnice Na Františku.

Pokoje budou určeny i pro pacienty po cévních mozkových příhodách.

"Tady bychom chtěli pomoci, protože nemáme lůžkovou neurologii, nestaráme se o tento typ pacientů, tak bychom chtěli vyjít vstříc ostatním pražským zdravotnickým zařízením, kde víme, že by byl zájem o to předávat tyto pacienty k nám právě na doléčení po těch cévních mozkových příhodách," řekl David Erhart.

Slavnostního představení nově zrekonstruovaných prostor se zúčastnili nejen lékaři a zdravotnický personál, ale i zástupci pražského magistrátu a Prahy 1, která je zřizovatelem této nemocnice.

"Jedná se o, řekl bych, hezký symbol toho, že nemocnice otočila ten směr ubývání a dostává se naopak do rozvoje, do toho, že zdravotní péče přibývá a že tedy nemocnice roste," řekl Pavel Čižinský, starosta MČ Praha 1.

"Mám radost z toho, že toto oddělení vzniklo a těším se na to, jak bude naplněno. Věřím tomu, že plán na zřízení intenzivní rehabilitace v Nemocnici Na Františku vyjde, protože jsou tato lůžka zapotřebí," řekla Milena Johnová, radní hl. m. Prahy.

Oddělení by mohlo být zprovozněno nejpozději za rok. Tomu bude předcházet schvalovací proces Ministerstva zdravotnictví a jednání se zdravotními pojišťovnami.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu