• Načítám...
>

Praha 1 řeší budoucnost Petřínského vrchu

  • 27. června 2019,
  • 15:55,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

Magistrát plánuje revitalizaci Petřínského vrchu. Proti je ale několik obyvatel Prahy 1. Městská část proto uspořádala další veřejné shromáždění, na kterém se o této problematice se zástupci Prahy 1 jednalo.

Reklama

Praha 1 připravila pro své obyvatele veřejné projednávání investičního záměru hlavního města Prahy, který spočívá v regeneraci okolí Petřínské rozhledny. 

"Cílem je nebavit se jen tak od stolu a jít společně s občany a čelit jejich otázkám přímo v terénu tam, kde se můžeme společně podívat, představit si ty chystané projekty v nějakých měřítkách. Takže to je určitě cílem a i ten společný zážitek, že si to projdeme, je myslím důležitý pro nějaké utlumení třeba nedorozumění," řekl Petr Kučera, radní MČ Praha 1.

Plánované změny se týkají zejména výstavby bezbariérových toalet a zázemí pro zahradní údržbu. 

"Což má být občanská vybavenost, která v tomto místě zjevně chybí. Dále je to záměr rekonstrukce Lobkovické zahrady, záměr obnovení starého vchodu z ulice Úvoz a vytvoření takové tranzitní cesty, která by zase měla přinést další kvalitu. Obecně je tady diskuze o tom jak by měl Petřín v budoucnu vypadat. Zda by měl být ponechán svému vlastnímu osudu nebo zda by o něj mělo být pečováno," řekl Petr Hejma, místostarosta MČ Praha 1.

Se zásahem do Petřínského vrchu ale nesouhlasí někteří obyvatelé Prahy 1.

"Vytvořily se skupinky místních obyvatel, kteří jsou v tomto velmi hlasití. Zároveň dostáváme i zprávy od jiných skupinek, že se jim třeba něco líbí, něco by podpořily. Já se domnívám, že tu debatu je dobré dostat zpátky na zem od těch vzletných slov, že nechceme ničit přírodu a podobně, k nějaké potřebnosti a k citlivým zásahům a k citlivé správě parku," řekl Petr Kučera.

Praha 1 bude o budoucí podobě tohoto území nadále jednat. A to jak s místními obyvateli, tak i s magistrátem, který je hlavním investorem revitalizace této lokality.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu