• Načítám...
>

Odstartoval 8. ročník Dnů mladých hasičů

  • 15. července 2019,
  • 18:19,
  • PRAHA 1,
  • Lenka Castillo

Hasební techniky, záchranářské akce ve vodě nebo jak se chovat v případě požáru či povodní - to vše se děti učí v rámci akce Den mladých hasičů. Každoročně ji pořádá Sbor dobrovolných hasičů Prahy 1 díky podpoře ze strany hlavního města, Městské policie hl. m. Prahy nebo Nadace Pražské děti.

Reklama

Přesně uprostřed Hradčan v krásném areálu Loretánské zahrady odstartoval již 8. ročník akce Den mladých hasičů. První ze dvou turnusů příměstského tábora pořádá jako každý rok SDH Prahy 1.

"Učí se pracovat ve skupině a získají základní dovednosti, které budou moci využívat pro celý život," řekl Vladimír Krištof, starosta SDH MČ Praha 1.

Kapacita každého turnusu je 60 dětí a je obvykle zcela naplněna. Zájemců je však podle starosty hasičů zpravidla dvakrát až třikrát více. Získání povědomí o práci hasiče a ještě k tomu zábavnou a zároveň poučnou formou podporuje magistrát.

"Já jsem velice rád, že už od roku 2012 tady funguje příměstský tábor. Že zase i v tomto roce 100 dětí pozná práci hasiče," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Na akci se každoročně podílí mimo jiné i MČ Praha 1 nebo Nadace Pražské děti.

"Jak já říkám - co fungovalo a funguje, to má být zachováno. Takže bych rád aby i ty jejich aktivity byly zachovány," řekl Petr Burgr, radní MČ Praha 1.

"Jsem moc rád, že činnost tohoto sboru se rozvinula do všech možných oblastí včetně příměstských táborů," řekl Petr Hejma, předseda správní rady Nadace Pražské děti.

Děti se tu naučí mimo jiné třeba jak hasiči pracují na vodě, případně se seznámí s organizací jejich práce. Podle členů sboru sem dokonce některé děti přicházejí jako neplavci a odcházejí jako plavci. Nejen dostatek pohybu, nové znalosti a skvělé koupání je tedy to, co děti na takový příměstský tábor láká.

anketa

"Každá taková práce s mládeží je důležitá. Už jen proto, že možná dnes tady z těch dětí, které jsou na tom táboře, je nějaký hasič, kterého ta práce chytne, který tuto záslužnou práci pro nás bude dělat," řekl Petr Hlubuček.

Mezi dalšími, kdo se na akci podílí, je třeba HZS hl. m. Prahy nebo Správa služeb hl. m. Prahy. Ale také mnoho dalších subjektu z neveřejného prostoru.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu