• Načítám...
>

Praha 1 uspořádala participační setkání s občany

  • 25. října 2019,
  • 18:41,
  • PRAHA 1,
  • Natálie Forsterová

Participace u kulatých stolů. To byla akce, kterou uspořádala MČ Praha 1 v Malostranské besedě. Lidé se tak mohli vyjádřit k budoucnosti Loretánské zahrady, problematice nebytových prostor či obecním bytům na území první městské části.

Reklama

Tři kulaté stoly, tři témata a občané Prahy 1. Tak vypadala akce v Malostranské besedě, kterou uspořádala zdejší radnice kvůli tomu, aby mohla vyslyšet prosby, postřehy i stížnosti místních obyvatel k jednotlivým tématům.

"Funguje to tak, že lidé, kteří sem přijdou, se mohou u toho jednotlivého kulatého stolu společně zamyslet nad tím, jaká občanská vybavenost kde v MČ chybí, ve vedlejší místnosti je kulatý stůl, kde se mohou vyjádřit ke kritériím přidělování městských bytů, jak to oni vidí, jak by ty byty rozdělili, kdyby oni byli těmi radními nebo zastupiteli. A ve třetí části chceme participovat s občany, znát jejich nápady, jak naložit s Loretánskou zahradou, kterou bychom chtěli zpřístupnit veřejnosti," řekl Pavel Nazarský, místostarosta MČ Praha 1.

"Máme zhruba půl hodiny na to, aby lidé napsali u různých témat, u různých čtvrtí, svoje náměty. A ta barevná lepítka jsou potom k tomu, abychom věděli, který ten námět je podle veřejnosti nejzajímavější, nejdůležitější," řekl Petr Švec, ředitel NSZM ČR.

anketa

"Za každý podnět jsme velice rádi, i když obecně víme, že nám tady chybí malé krámky, taková ta místní občanská vybavenost, místní služby. A to je takový velký úkol pro nás," řekl Petr Hejma, místostarosta MČ Praha 1.

Participace u kulatých stolů se konala v Praze 1 poprvé. Lidé, kteří na ni nemohli dorazit, ale nemusí zoufat. Radnice chce totiž tuto akci pořádat pravidelně.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu