• Načítám...
>

Okolí hotelu Intercontinental se promění

  • 16. ledna 2020,
  • 11:28,
  • PRAHA 1,
  • Natálie Forsterová

Pražský hotel Intercontinental čeká rekonstrukce a společně s ní se má proměnit také okolí hotelu. Úpravy, které zahrnují například rozšíření veřejných prostranství kolem budovy či propojení Pařížské ulice s nábřežím, představil přímo autor projektu. A to na komentované prohlídce pro veřejnost.

Reklama

Okolí pražského hotelu Intercontinental na Starém Městě čekají úpravy. Majitelé hotelu se totiž chystají v rámci rekonstrukce této brutalistní budovy zrevitalizovat i její okolí.

"Tím, že kolem toho hotelu existuje dnes podle nás oblast, která je poměrně neživá, zanedbaná, když jde člověk po Pařížské ulici, tak ta ulice jakoby končí na začátku piazzetty. Tak jsme si říkali, že je potřeba v souvislosti s revitalizací toho hotelu uvažovat i o revitalizaci toho prostoru, který je kolem," řekl Michal Smrek, předseda představenstva WIC Prague.

Majitelé hotelu proto uspořádali architektonickou soutěž, ve které uspělo české studio vedené Markem Tichým. A právě on byl tím, kdo v rámci komentované prohlídky pro veřejnost představil plánované úpravy.

"Šli jsme od právnické fakulty po Dvořákově nábřeží přes ty dnes nepřístupné hotelové zahrady. A prošli jsme tou zásobovací zónou hotelu, která vznikla mezi ZŠ Curieových a hotelem Intercontinental. A vyšli jsme přes rampu podzemních garáží, na jejíž střeše se nachází prostor, kterému se říká náměstí Miloše Formana," řekl Marek Tichý, architekt.

Náměstí Miloše Formana by podle návrhu projektu mělo více sloužit občanům a měl by z něj také zmizet výdech z podzemních garáží, který nyní zabírá značnou část piazzetty před vchodem do hotelu. A nejen to.

"Byli bychom především rádi, aby to náměstí Miloše Formana navázalo na ten městský intravilán, na tu zastavěnou krásnou část Starého Města, ulici Pařížskou. Takže ta alej stromů, která vás provází v ulici Pařížská, by měla pokračovat až k právnické fakultě. To by měla být taková první stopa prodloužení Starého Města směrem k náměstí Miloše Formana. A to náměstí jako takové bychom rádi, aby souviselo s českým filmem. Přemýšlíme tady o něčem, čemu říkáme Památník českého filmu," řekl Marek Tichý.

A jak se k projektu staví nové vedení Prahy 1?

"Tento projekt má bezesporu celopražský význam. Takže musíme společně dojít k nějakému konsenzu, ke shodě, v tom, jak by ten projekt měl vypadat. A po diskuzi s investorem mám radost z toho, že investor s tím počítá, že je připraven participovat s veřejností," řekl Petr Hejma, starosta MČ Praha 1.

Účastníci komentované prohlídky měli po jejím skončení ještě možnost prohlédnout si vizualizace k projektu. A to opět s doprovodným komentářem. Nešlo ale zdaleka o poslední takovou akci. V plánu jsou podle vedení radnice Prahy 1 také veřejné diskuze.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu