• Načítám...
>

Praha 1 schválila rozpočet na letošní rok

  • 7. února 2020,
  • 21:05,
  • PRAHA 1,
  • Natálie Forsterová

Zastupitelé MČ Praha 1 během 13. řádného zasedání schválili rozpočet na rok 2020. Mezi plánovanými investičními akcemi je například statická sanace opěrné nábřežní zdi podél Vltavy mezi Sovovými mlýny a Lichtenštejnským palácem nebo revitalizace parku Cihelná. Více už v následující reportáži.

Reklama

Zastupitelé Prahy 1 schválili rozpočet na rok 2020. Vedení radnice tak v letošním roce bude hospodařit s příjmy ve výši 842 milionů korun. Zároveň se do letošního hospodaření zapojí 377 milionů z výsledků ekonomické činnosti roku předchozího a 93 milionů z nerozdělených výsledků z minulých let.

"Praha 1 bude hospodařit se spoustou peněz. Předpokládáme, že výsledek rozpočtu na konci roku bude přebytkový tak, jako ve všech minulých letech," řekl Jan Votoček, radní MČ Praha 1.

"Já si myslím, že máme sestavený rozpočet, který je velmi hospodárný, šetrný. Chceme investovat do dalšího rozvoje naší MČ, především do rozvoje veřejných prostranství, jako je Betlémské náměstí a další. Budeme investovat do našich mateřských škol, do základních škol, do dětských hřišť. A samozřejmě i do parků," řekl Petr Hejma, starosta MČ Praha 1.

Za jednu z významných investic v letošním roce vedení Prahy 1 považuje také realizaci stavby centra pro děti v Truhlářské ulici č. 8.

"Promění se to ve volnočasové centrum dětí a mládeže. To samozřejmě s tím, že dopoledne, kdy jsou děti ve školách, budou tyto prostory poskytovány maminkám s dětmi. A odpoledne, když se děti vrátí domů, bude možnost pro využití třeba pro seniory," řekla Eva Špačková, místostarostka MČ Praha 1.

Praha 1 bude dále také investovat do statické sanace opěrné nábřežní zdi, která vede podél Vltavy mezi Sovovými mlýny a Lichtenštejnským palácem nebo do revitalizace parku Cihelná.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu