• Načítám...
>

Masopustní průvod prošel centrem města

  • 9. února 2020,
  • 21:26,
  • PRAHA 1,
  • Lukáš Kubát

Tradiční masopustní průvod masek prošel centrem staré Prahy. V ulicích Malé strany a Hradčan byly vidět ty nejroztodivnější masky. A cítit byla zabíjačka, svařák a další dobroty.

Reklama

Všechny maškary tradičního Malostranského masopustu nejdříve musely dát slib starostovi. A ten jim dal povolení vyrazit do ulic staré Prahy.

"Je to jedna z nejvýznamnějších akcí pro Prahu 1, protože je to tradiční Malostranský masopust, kdy půjdeme Nerudovou ulicí dolů na Malostranské náměstí, kde bude taková velká občerstvovací zastávka. A pak už vyrazíme Mosteckou ulicí na Karlův most a na Kampu. Já jsem zvolil masku, protože jsou tu přeci jen paláce, takového zchudlého šlechtice, který všechno prohrál v kartách," řekl Petr Burgr, místostarosta MČ Praha 1.

Tradičním organizátorem akce je Spolek občanů a přátel Malé strany a Hradčan.

"Musím říci, že jsme netradičně vymysleli i masku Masopusta, což jsem já, abych začal hierarchicky, ale samozřejmě nesmí chybět ženich a nevěsta, pak musí být kobyla, protože U Dvou slunců se kobyla zabije. Je to tedy trochu drastické, ale z břicha se jí vytáhnou buřty," řekl Tomáš Oliva, Spolek občanů a přátel Malé strany a Hradčan.

První velké zastavení měl masopustní průvod u sochy T. G. Masaryka, kde si všichni společně zazpívali prezidentovu oblíbenou píseň Ach synku, synku. Během masopustního veselí nechyběla hudební vystoupení a ani občerstvení v podobě rumu, koblih a jiných dobrot.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu