• Načítám...
>

Praha 1 podporuje činnost neziskových organizací

  • 20. února 2020,
  • 17:34,
  • PRAHA 1,
  • David Wilczek

Sdružení Nového Města pražského dávají prostor neziskovým organizacím. V průběhu adventních trhů mohou zájemci koupit výrobky a dárky a podpořit tak neziskové organizace.

Reklama

Sdružení Nového Města pražského poskytuje stánky na vánočních trzích nazvaných Václavské Vánoce neziskovým organizacím, převážně z Prahy 1. Díky tomu mají prostor prezentovat své výrobky z chráněných dílen či komunitních center.

"My bychom rádi, kdyby jsme se stali inspirací pro jiné městské části, provozovatelé trhů vánočních i jiných. Je to určitá forma podpory neziskového sektoru tím, že můžete poskytnout nějaký prostor například v rámci trhů, nebo jiné akce. A můžete ho poskytnout pro konkrétní neziskovou organizaci," říká koordinátorka Sdružení Nového Města pražského, Monika Vlková.

Mezi pravidelnými účastníky trhů jsou například zástupci organizace Světluška, komunitního centra Farní charita Praha 1 či poradenského a komunitního centra Život 90.

"Za těch uplynulých 6 let  jsme tímhle tím způsobem byli schopni vytěžit 2 miliony a 88 tisíc a snažíme ještě každý rok dále rozšiřovat portfólio neziskových organizací", doplňuje  koordinátorka Sdružení Nového Města pražského, Monika Vlková.

Možnost prezentovat své výrobky na vánočních trzích bývá pro neziskové organizace zcela zásadní.  Ze získaných peněz pak mohou hradit další svojí činnost a zároveň rozvíjet své aktivity.

"Lidi si výrobky z naší chráněné dílny kupují.  Tím pádem můžeme vylepšovat dílnu, zaplatit si elektřinu a holky mají určitý příjem", potvrzuje vedoucí chráněné dílny, Farní charity Praha 1,  Zuzana Černá. 

"Od roku 2014 Václavské Vánoce nám přinesly více než 1,5 milionu korun. Každý rok je to přes 200 000 korun, které si z Vánočních trhů odnášíme. A to jsou peníze, které dokážeme poslat do veřejné sbírky a vlastně vrátit zpět do společnosti," říká ředitelka Nadačního fondu Českého rozhlasu,  Gabriela Drastichová. 

Spolek Nového Města pražského, který mimo jiné pečuje o veřejný prostor v centru metropole, podporuje radnice Prahy 1. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu