• Načítám...
>

Vedení Prahy 1 napravuje chyby bývalé koalice

  • 24. února 2020,
  • 11:11,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

Nové vedení Prahy 1 má před sebou nelehký úkol. Musí vyřídit několik restů bývalé koalice, která byl spolu se starostou Pavlem Čižinským před několika týdny odvolána. Důvodem bylo podle současného vedení městské části několik manažerských pochybení a doslova rozpad úřadu.

Reklama

Již několik týdnů je v čele první městské části nová koalice v čele se starostou Petrem Hejmou. Ten úřad převzal po Pavlu Čižinském, který byl ze své funkce odvolán.

"Radnici jsme převzali bohužel v katastrofální atmosféře. Byla tam atmosféra strachu a nedůvěry. Personální politika bývalého starosty bohužel vedla k tomu, že by došlo k hromadnému odcházení odborníků a loajálních úředníků," říká Petr Hejma, starosta MČ Praha 1

Ti odcházeli zejména proto, že na vedení městské části nefungoval tajemník úřadu.

"Toho nenechal bývalý starosta pracovat a kladl mu překážky v jeho práci. Bohužel na úřadu fungovala i jakási paralelní struktura různých asistentů a poradců, kteří zasahovali do kompetencí úředníků a kladli jim překážky v jejich práci. Snažili se tyto úředníky pod tlakem tzv. nachytávat na švestkách a to i přes to, že k tomu nebyl žádný důvod. Byla tam celá řada manažerských pochybení, která vedla k tomuto stavu," říká Petr Hejma, starosta MČ Praha 1

Slova starosty potvrzuje i současná místostarostka Prahy 1. Ta poukazuje zejména na neplnění funkcí některých radních v bývalé koalici.

"Velký zklamáním pro mě byla atmosféra, kterou tu odvolané vedení radnice nastolilo a zanechalo. Zvláště pak skoro až neuvěřitelně neurvalé chování k úředníkům a to i těm, kteří byli starší než oni. Velmi mě také mrzelo, že můj předchůdce v oblasti školství měl jiné priority a svým povinnostem se něvenoval tak, jak bych si představovala," říká Eva Špačková, místostarostka MČ Praha 1.

Současné vedení Prahy 1 má podle svého vyjádřeni před sebou nelehký úkol. A to vyřídit resty, které zbyly po minulém vedení městské části.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu