• Načítám...
>

O využití Rybářského domečku rozhodnou lidé

  • 6. března 2020,
  • 14:15,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

Budoucnost Rybářského domečku na Kampě je stále nejistá. Radnice plánuje participační setkání za účasti občanů a spolků. To by mohlo pomoci rozhodnout o využití této budovy.

Reklama

Vedení Prahy 1 zrušilo výběrové řízení na pronájem Rybářský domečku na Kampě. To vypsalo bývalé vedení městské části. Podle současné koalice by zde ale vznikla pouze další turistická atrakce.

"My jsme ukončili výběrové řízení na nájemce Rybářského domečku a to z důvodu, že bychom nechtěli, aby to bylo místo pouze s luxusní restaurací, která by sloužila pouze pro úzkou skupinu obyvatel, především turistů," říká Petr Hejma, starosta MČ Praha 1.

Městská část tak plánuje participační setkání s obyvateli i spolky. Mimo to chce také zorganizovat anketní průzkum.

"Chceme si udělat obrázek o tom, co by si občané nejraději představovali v tomto domečku. Druhá věc je, že se musíme velmi důkladně vyznat v tom jeho technickém stavu. Chceme si nechat zpracovat podrobný stavebně-historický průzkum, který nám musí říct, jaké náklady pro sanaci toho domečku jsou potřeba, jak jsou vysoké, což se dosud nestalo ," říká Petr Hejma, starosta MČ Praha 1.

Po skončení nezbytně nutných stavebních úpravách, které probíhají v těchto dnech, bude budova provizorně zprovozněna. Obyvatelé ji mohou využít např. pro nejrůznější komunitní akce.

"Do určité míry načerpat nějakou zkušenost, co by se s tím dalo dělat. Takže to bude takové, jako např. v radničních domech, kde funguje skautský institut. Něco takového bychom chtěli teď, v tom mezičase využít. Využívalo by se to také například pro různé kulturní a umělecké činnosti atd.," říká Michal Caban, radní MČ Praha 1.

Takto by měl Rybářský domeček fungovat do doby, než vedené městské části vypíše nové výběrové řízení. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu