• Načítám...
>

Praha 1 nabídne pronájem parkovacích míst

  • 21. března 2020,
  • 15:34,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

65 parkovacích míst budou mít k dispozici obyvatelé Prahy 1. Radnice městské části plánuje jejich pronájem v prostorách garáží ve Štěpánské ulici. Bližší informace o možnostech pronájmu bude radnice informovat v následujících týdnech.

Reklama

Praha 1 chystá pronajmout parkovací stání v garážích ve Štěpánské ulici. Celkem se jedná o 65 míst, z toho 5 jich bude určených pro vozíčkáře.

"Je to dlouhodobý záměr. Každé parkovací stání v centru Prahy je velmi cenné a tak bylo vyhodnoceno, že tento prostor je k tomu vhodný. Vzniklo tu 65 parkovacích stání, která by měla především sloužit pro rezidenty," říká Petr Hejma, starosta MČ Praha 1.

V prostorách garáží je přesně 6 typů parkovacích míst. Každé z nich je určené pro jiný typ automobilů.

"Tyto garáže byly projektovány jako náhrada parkovacích míst, které byly ztraceny asi před 5 lety při rekonstrukci ulice Štěpánské. Problém je v tom, že každé stání má určitý rozměr. My musíme zjistit, jaké auto případný zájemce vlastně má a kam by se hodilo. Třeba SUV se dostane asi jen do 6 stání, které tu jsou," říká Jan Votoček, radní MČ Praha 1.

V současné době garáže fungují v testovacím provozu. Po jeho skončení budou parkovací místa nabídnuta zájemcům z řad obyvatel Prahy 1. Primárně budou moci tuto nabídku využít občané bydlící v bezprostřední blízkosti.

"Jakmile bude vyčerpaná poptávka od rezidentů v bezprostředním okolí, tak to nabídneme rezidentům v širším okolí a pak dalším firmám, živnostníkům a dalším, kteří  by tu chtěli parkovat," říká Petr Hejma, starosta MČ Praha 1.

O bližších podmínkách pronájmu bude občany Prahy 1 informovat radnice na svých webových stránkách.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu